Emmrick

2013 är ett minne blott, ett helt år har gått!

Publicerad 2013-12-31 17:33:28 i Min vardag!,

Sista dagen på året, imorgon är det helt plötsligt 2014. 
Helst hade jag valt att spendera dagen som många andra vuxna, en middag med vänner, bubbel att skåla, fyrverkerier, & återigen få höra orden "ring klocka ring"från ljudet på tvn. Men vi ska på partaj, sådär som det var när man var 16. 
Men nu ska vi se det positivt, alla goda vänner får jag iallafall spendera kvällen med :)  & att det kommande året fyller jag 24, ska spendera mina dagar på ett jobb jag trivs & studera. Det känns som att jag är på rätt väg & håller tummarna för att allt går vägen. 
 
Året har gått i rekordfart, även om det inte var något speciellt år, men några få ögonblick har jag kvar i minnet.
 
Den 4e februari flytta jag för första gången hemifrån & blev sambo med två män & helt plötligt blev vi med katt! 
Även om det inte var perfekt så var det den roligaste tiden i år! Man var aldrig ensam & oftast inte uttråkad. 
 
 
Den 30 mars tog vi steget in i det seriösa, vi förlova oss! Vi är ett steg ifrån oskiljaktiga, & jag älskar denna man obeskrivligt mycket! 
 
 
Den 30april var en jobbig dag, sista dagen med trygghet, det var då jag hade fått nog, sa upp mig & gjorde min sista dag på jobbet, den plats jag spenderat 3år på. Idag känns det som ett bra val, eftersom jag vågande ta steget att gå vidare & se vart jag hamna, där jag alltid trott & viljat, på förskola! 
 
 
Den 1a september tog vi steget ytterligare i vår relation, att flytta ihop (själva). Boendes på helt andra sidan stan än vad jag är van vid, men min syster valde samma väg & nu känns allt tipp topp här på norr! 
 
November fick jag nytt jobb & kom in på skola, men verkligheten börjar först i januari! 

 
Man både hör & ser alla de där löftena, nyårslöften. Är det någon som håller dom? Jag ska återigen ge mig ett försök att lura i mig själv att jag klarar något på ett år, så 2014 ska bli mitt år!
 
Min standard är att gå ned i vikt, men efter alla dessa år har jag kommit på att jag kommer inte klara det för ett löfte jag gav mig själv på nyår. Jag tycker helt enkelt alldeles för mycket om mat.
 
Så 2014 ska jag:
Ta körkort 
Börja på universitetet
Sluta röka!! 
 
Nu håller vi tummarna!

Familjen bäckström på besök.

Publicerad 2013-12-29 17:29:00 i Min vardag!,

Även om det är allt för sällan jag möter min far och småsyskon så kom det över på en fika.
Fick en otroligt fin blomma som passar perfekt i våran lägenheten. Man kan ju inte annat än att bli helt barnsjuk när man möter dessa sötnosar. Ett bra avslut på helgen :)
 
 

Middag med familj.

Publicerad 2013-12-28 17:25:00 i Min vardag!,

Jag har varit ledig sedan torsdagen innan jul, & dagsrutinerna börjar falla, men trots det,  en lördag som denna slår vi på familjekväll, släkten samlad för mat, vin & spel! Sånna här kvällar gör en lycklig, finns inga jag hellre umgås med än familjen.
 
 

Nu är det jul här i vårt hus!

Publicerad 2013-12-24 15:19:00 i Min vardag!,

Julfrukost & paketbyte med fästmannen, sedan leverera jag hembakat åt syster. Julen är den viktigaste traditionen av dom alla, familjen samlas hos mormor & morfar på eftermiddagen för julmat, vin & paket.
 
(Paketen från fästmannen, precis vad jag ville ha!)
 
 
 
 
 
 

Uppesittarkväll!

Publicerad 2013-12-23 20:02:00 i Min vardag!,

Född 50% Pettersson innebär att jag har 100% otur, men ändå så försöker man! Turen kan ju lyckans komma när man spelar med fästmannen. Så kvällen spenderas till Bingo lotto uppesittarkväll, slå in de sista av julklapparna, griljera skinka & baka snickers.
En av de bästa kvällarna på länge!
 
 
 

Lite nytt till köket.

Publicerad 2013-12-20 18:24:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Så trött på det laxrosa stolarna & opraktiska bordet, vi införskaffa nytt! Dock betydligt opraktiskt vid besök, men vad har man ett tv rum med stor soffa & fotölj till?!

 
 
(Theo föredrar det iallafall)
 
 

läglig löneförhöjning!

Publicerad 2013-12-18 20:10:01 i Min vardag!,

Jag trodde dagen inte kunde bli något mer än tröttsam, längtan att få lägga sig i sängen efter de 3,5 timma sömn man fick var obeskrivlig. Dock har jag ännu inte kommit dit.Jag fick dock ett glatt besked när jag sluta för dagen, jag är från 7e januari inte längre vikarie, jag är anställd 60% och de resterande 40% är jag fortfarande vikarie.. Så med tanke på att tvn & byrån åkte i golvet igår var en löneförhöjning mer än välkomnande! Jag tog därför tid att unna mig själv en eftermiddag på stan, ny väska & hylla. Så har jag världens snällaste mamma, en tidig julklapp fick man även!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frustrationen ökar!

Publicerad 2013-12-16 16:40:20 i Min vardag!,

Jag har i två år nu längtat till dagen jag får börja studera igen, otroligt nog!
Men jag avskyr när saker ska strula.. Jag har blivit antagen till komvux, ska läsa några kurser så jag kan läsa vidare på universitetet. Men det går inte riktigt som jag tänkt.
 
 
Som svar - " Det var många frågor, kom in till oss".
 
Jag tänker nu, vad har man en mejl till om man inte tänker använda den? Det må ha varit fyra frågor (Många), men det var inga funderar frågor, det finns endast ett svar på frågorna.
Jag arbetar varje vardag 08.00-15.30, jag har rast ca12.00-12.30.. Öppetider hos komvux = Måndag - fredag: 08.00 - 12.00! Så hur har det tänkt att jag ska lösa detta?.
 

Tredje advent.

Publicerad 2013-12-15 20:09:00 i Min vardag!,

Ja en söndag som tredje advent kan man inget bättre än att ordna till lite!
Jag vet vad jag sa om julgran, men när man såg blomsterlandets utbud & pris kunde jag helt enkelt inte motstå!
Jag vet inte varför jag tyckte det var mycket bätre i år, antingen har de huggit betydligt finare granar eller så är jag helt enkelt ute i god tid för en gångs skull.
Efter några timmar av glappande ljus, kulor utan snören och frustration så är det äntligen klart och knäcken står på spisen.
Både jag och fästmannen är mycket nöjda av den härliga lukten av RIKTIGT gran!
 
Nu vankas det spel hos syster med sambo som avslut på en lyckad helg.
 
 
& nu kan alla gäster hitta i köket ;)
 
 

Pizza & pepparkakshus

Publicerad 2013-12-14 22:03:00 i Min vardag!,

Så vad ska man unna sig med en lördagskväll som denna, när är ensam hemma?!
Pepparkakshus, julfilmer och pizza! Evigheter sedan jag åt pizza, så kände att jag fick unna mig.
 
 
 
 

Kaffe tips!

Publicerad 2013-12-13 09:39:00 i Min vardag!, Recept/Mat!, Tips & trix!,

Vid denna årstid skulle det passa mig bäst att bo i whoville då jag är helt galen i julen. Grinchen är en motsats till mig. Så för att få den där lilla extra julkänslan en tidig morgon innan det vankas jobb, eller bara till fikapausen, använd kanel. När du väl slänger i kaffepulvret i bryggaren kan du ge det lite krydda, häll i bara lite kanel i samband med pulvret.

Det är något både du och gästerna kommer att älska (Om man tycker om kanel)..

 

 

Till Länstrafiken!

Publicerad 2013-12-12 21:00:36 i Min vardag!,

Kära Länstrafiken
 
Det är med nöje jag delar med mig av mina åsikter till er om er, jag har nämligen läst på eran hemsida att det viktigaste målet för er är att öka det kollektiva resandet, samt att det varit svårt att missa era "undersökningar" på stan.
 
Jag åker inte buss så ofta längre, då jag anser att det är både enklare, snabbare och bättre för min ekonomi att ta cykeln. Men det händer att någon helg då & då eller som just idag, att jag behöver ta buss hem från jobbet.
 
Jag tycker det är jättebra att ni har tagit bort kontanter för att förhindra rånförsök på bussarna, det kan jag tro är en lättnad både för personal och resenärer.
Men om man som i mitt fall inte har pengar på kortet, hur ska jag kunna betala för bussen då? -jo jag ska självklart använda sig av mobilen, men har man inget abonnemang blir det ganska knivigt där också. Men ni har verkligen tänkt till!  För det finns även automater, där man kan betala med mynt & vips så är allt löst.
 
Det tänkte jag på när jag åkte till jobbet. Jag växla pengar, eftersom sedlar kan jag inte stoppa in, förståeligt! Och tänkte att allt var frid & fröjd..
För att tillägga så jobbar jag vid en gymnasieskola, så det är många resenärer hela dagen, varje veckodag. Men ändå finns det ingen automat på någon av hållplatserna vid skolan.. Hmm inte på den därefter heller, utan jag var tvungen att promenera en stund för att komma fram till automaten som låg på vägen hem & busslinjens sträcka, mest för att man inte kan gå på bilvägen utan på de krokiga gångvägarna. Det är just vad jag vill påpeka till ert intresse, det är inte vad jag önskar göra varje gång jag till någon förmodan måste ta buss. Det innebär att man missar bussen och får vänta på nästa i letandet om man har otur.
Men de finns iallafall, och det är jag glad över. Men jag skulle gärna vilja att ni kan belöna mig efter den gratismotion jag får (inte alls dåligt, motion behöver jag), jag skulle vilja att automaten i fråga kan fungera när jag väl ska använda den.
Det är automaten vid trumpetaregatan ifall ni till någon förmodan skulle vilja göra era resenärer som har råd att åka med er lite mer nöjda!
 
Tack på förhand!

 

Julgran

Publicerad 2013-12-12 20:16:00 i Min vardag!,

Jag har varje år fått ha en ståtlig julgran i vardagsrummet, som ger ett mysigt ljus & ett pirr i magen av julstämmning. Man får känna sig som ett barn igen.

Men jag är vuxen & bor nu inte längre hos min mamma som ordna allt kring jul.. vilket innebär att det ligger på mig att få till den där perfekta julen. Som ni säkert redan vet är jag en trygghetsmänniska, inga traditioner får brytas, och just därför sitter jag här & funderar.

Traditionen har varit en stor och fin kungsgran, men för mig är det en dröm då ekonomin inte riktigt tillåter det..och bilden av hur den lilla grankvist jag tog in massakerades på två dagar av mina små, får mig till tanken, hur ska det gå med en gran? Att helt strunta i gran finns inte & det både skär i mig att ens tänka tanken & jag trodde aldrig det skulle komma ur min mun att jag ska nog köpa en plastgran! Något så vidrigt!

Det är redan illa att den måste vara av plast, men färg på den skulle jag aldrig kunna tänka mig att köpa! Jag vill ha någon som kan se lite ”verklig” ut iaf, även om den inte luktar jul.

 

Jag kika runt lite och fann dessa ( 1 2 ), men eftersom jag inte kan något om hur hög en gran brukar vara etc så skulle jag vara tacksam för att få höra vilken ni rekomenderar :)

 

 

Hon städar, dammar, skurar med det samma..

Publicerad 2013-12-12 20:05:16 i Hemljuvahem, Min vardag!, Mina små,

Vi har för lite yta för vad vi har i ägodelar, vilket innebär i dagsläget trångt!
Men jag lyckades få till det hyfsat i mina ögon, på min sida av rummet, med lite förvaring får man ta vad man haver för att få bort så mycket som möjligt från golvet.
Eftersom jag äger allt av en orsak, minnen eller bara att jag helt är fast för det så kan jag inte slänga något, jag är lite av en samlare och samlar kvar allt som jag haft sedan barnsben.
 
 
 
När jag ändå var igån fick även katterna lite uppfräschning, nya skålar & underlägg.
Den skitiga väggen tackar vi förra hyresgästen samt hennes slafsiga hund för, och lakanet är ett måste till annan lösning finns, våran katt har blivit förtjust i att kloa på väggen.
 
 
 

2a advent

Publicerad 2013-12-08 13:38:00 i Min vardag!,

Som en liten helgöverraskning fick jag oväntat besök i fredags, med namn maginfluensa,

Och jag har efter två år helt glömt bort hur hemskt det är..

Som tur gottgör "Gud" mig med snö fallande utanför fönstret lagom till 2a advent, sitter som handen i handsken, även om jag tycker han inte behöver överdriva.. jag behöver kunna ta mig fram med cykeln imorgon också.

Trots illamående & kramper som jag kan ana liknar värkarna under en förlossning så tog jag mig upp mot staden för att beskåda årets o´helga natt med familjen och nu i hopp om att morgondagen blir kryare, nu när även fästmannen ligger dålig, så bäddar jag ned mig igen.

 
 

 

Min önskelista

Publicerad 2013-12-03 19:45:00 i Min vardag!, Tips & trix!,

Jag dricker nu min tredje kopp kaffe på mindre än en timma, vilket känns ganska onödigt med tanke på att jag ska upp tidigt för jobb imorgon, & kaffe får mig inte att somna..får efter koppen byta ut innehållet till te.
Jag har under tiden jag lagat mat & klunkat kaffe suttit i brist på annat och spånat på julklapp till mig själv, ibland får man hjälpa tomten på traven.
Jag har också sådan tur när det är ett flertal saker man fastnat för att äga, att jag fyller så snart som februari, så räcker inte ekonomin till allt nu kan jag bara önska mig i födelsedagspresent av en snäll mamma :)
 
Jag blev helt fasinerad av denna produkt, såg recept om zucchini pasta och blev helt fast i tanken.
En "Grönsaksvarv", det måste vara en av de bästa köksredskap jag sätt :) & med tanke på hur gott tillagad  zucchini, kycklig, kokta morötter, champinjoner och curry är tillsammans, så vet jag hur välanvänd den kommer bli!
 
Jag tycker inte vi har det fult hemma, vi har det speciellt. Men de "laxrosa" stolarna färgar dessvärre av sig på väggar och golv, & har nu blivit erbjuden dessa snyggingar av min styvpappa, men som ni kanske ser är det barstolar & då fungerar dessvärre inte mitt bord jag sparat sedan -94.
Jag fastna helt för dessa klaffbord, eftersom de är praktiska & man kan själv välja höjden.. inte så fasligt dyra för min ekonomi heller, vilket är toppen. Synd dock att det bara finns vit & ljust trä. Jag tänkte sätta två stycken brevid varandra så det blir längre. Det kanske blir ganska osocialt, men vi äter ändå alltid i vardagsrummet & har inte så ofta gäster som sitter i köket heller.
 
 
 Och i julklapp av mamma får jag denna "skönhet", mest eftersom vi har en idag och vill matcha. Vi har ju ett stort behov av klädförvaring, just därför anledningen till att mina kläder alltid ligger på golvet, och tanken på hur min katt misshandlar mina kläder känns inte okej!
 
 
 

Snö

Publicerad 2013-12-03 10:56:00 i Min vardag!,

Det är redan den 3e december, och julstämmningen är inte riktigt fulländad. Det är något som saknas.. Snön! Den har varit på visit en gång under några få timmar i november. Att det är kallt & jäkligt ute är för mig idag en plåga, något man står ut med så länge det är kallt med snö. Jag är inte ute & leker i snön, eller så särskillt förtjust i kylan, men snö hör till julen och bör därför falla fint. Jag tycker om att titta på den, på avstånd, ut genom fönstret.
 
 
(Bilder från google)
 

Frustrerad

Publicerad 2013-12-02 15:55:00 i Min vardag!,

Fördelen med att jobba samtidigt som man är inskriven på arcus (program via af) är att jag får en bättre utbetalning, eftersom jag får från försäkringskassan de timmar jag inte jobbar.. Men nackdelen är att skriva i och förstå blanketterna.
Jag har alltid tyckt det varit svårt, och misslyckas varje månad att fylla i felfritt. Men när man även ska fylla i sina timmar man jobbat så känns det som att jag ska lösa suduko, den svåra leveln. Har dom gjort så med flit, för att ingen ska kunna få en någolunda hyfsad och rätt ersättning, eller är det bara jag som inte tagit mig tid eller intresse till att förstå? Man kan ju inget annat än önska att man kommer in i skolan nu, så man slipper allt krångel för att få sin utbetalning. Det är vad jag saknar med att ha ett heltidsjobb, att aldrig någonsin behöva tänka på att lönen inte ska komma i tid eller att det ska bli fel, det sköter någon annan.
 
 

Ny vecka, nya tag

Publicerad 2013-12-02 10:54:36 i Min vardag!,

Sömnbrist efter nattens hostattacker, det värker ganska rejält i halsen idag.
Jag ansåg att jobb inte var till någon fördel idag, kommer aldrig bli frisk om jag inte tar & kopplar av. Så istället gjorde jag en visit på arcus, där det enda krävande för min förkylning är cykelfärden dit. Men hur illa jag än må vara under morgondagen planerar jag att jobba, om jag så behövs.

Efter ett samtal med syster så blev det inbokat att jag ska vara barnvakt, de båda jobbar tydligen idag och de har 1½ timma utan varken dagis eller någon hemma, klart man ställer upp, det är ju min älsklingskille jag ska ta hand om! & så blir det en visit hem till mamma för glögg & gott sällskap, hon är inte så införstådd i datorer & facebook, så idag får jag leka datakunnig!
 
 

Fika

Publicerad 2013-12-01 21:44:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Fästmannen är precis som mig, inte helt kry just nu, och kommer därför inte att äta middag. Det är dagar som dessa jag tar tillfället i akt, att laga fisk (som mannen avskyr). Jag är spontan vid spisen, så lägligt ligger kylen precis brevid & jag kan lite hur som helst släng i saker som ser goda ut.
Idag blev det en liten "röra" till spagetti.
 
Ingredienser:
Tonfisk
Spenat
Ärtor
Tomat
Röd curry pasta
Grädde
Peppar & salt
 
Toppat med lite riven ost :) MUMS!
 
& till efterätt slog jag slå klart till med glögg & godsaker. Ett perfekt sätt att avsluta första advent.
 
 
 
 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 21:26:00 i Min vardag!, Recept/Mat!, Theo-bus,

Tiden går så fort att man inte hänger med.
Idag är det första advent, första luckan öppnad, första ljuset tänt.. & jag bjöd mig själv på lite trevlig julstämmning. Till frukost/lunch blev det smörgås med rödbetssallad & köttbullar,samt tomtegröt med kanel, såntdär som man åt när man var liten på julen. Man kan aldrig bli för vuxen för julkalendern, inte jag, så sälvklart slog jag på svt play & kika. Självklart blev jag besviken, men hoppas på att nästa avsnitt är bättre.. Det verkar vara en standard, alla program blir sämreoch sämre.
 
Trots min dåliga hals, hosta & snuva tog jag mig till syster för adventsfika. Det blev inte så mycket fika med tanke på hur fort tiden gick. Men jag har då allt med mig några bullar hem, så jag kan unna mig en till efterätt. 
 
 
 
 
 
Lussekatter:
50 g jäst
100 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla® mjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
1 g saffran
1 12 dl strösocker
1 12 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 st ägg
 
 

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela