Emmrick

Traditioner skall inte bytas ut!.

Publicerad 2013-10-31 20:31:00 i Min vardag!,

För mig är traditioner ett måste, tryggheten att man alltid gör samma sak varje år är något som skapar lycka hos mig. Förändringar är oftast negativt och jag tycker inte om dom. Nya traditioner vill jag inte veta av.. & en av mina största fasor är att det kommer bli som i futurama, att julgranen byts ut!.
 
Jag har i ett tidigare inlägg beskrivit min längtat efter dagen som väntats, den dagen alla ska klä ut sig & skära pumpor, ja vad man nu har som tradition. Men för mig kommer den dagen inte bli som vanligt, det blir helt enkelt att under morgondagen ta mig förbi Marias grav & sedan hem till mamma för trevligt sällskap. Lördagen tänker jag endast sitta hemma & stänga av telefonen som ändå inte fungerar.
 
 
 
 

Bort med smutsen som återkommer imorgon!

Publicerad 2013-10-31 20:06:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Det finns alltid något man kan ändra, just nu handlar det om hemmet och dess inredning.
Ena dagen kan jag känna mig nöjd över hur det ser ut, efter de tillgångar vi har, medans andra dagar kan jag vilja slita håret av mig för hur jävligt det ser ut.
Jag vill med allt uppnå perfektion, kommer aldrig att ske eftersom jag alltid hittar någon detalj som kan bli bättre eller bytas ut/plats.
 
Jag vet inte varför men att städa och dona i hemmet har blivit ett intresse, en hobby nu under arbetslösheten. Att kompensera för min lediga tid och brist på vuxenlivet.. vilket jag anser att man har brist på om man inte har ett jobb. Jag behöver kompensera det att jag är hemma nästan hela dagarna.
Jag är en sådan som gärna vill visa hur bra jag kan vara, överbevisa saker som andra klagar på.
 
Jag gnor mer än gärna lägenheten skinande ren och bakar ett flertal kakor & när gästerna väl kommer låtsas jag som att "det där var väll ingenting", fast det tagit mig hela natten.
 
Jag tycker om att göra folk nöjda.. & eftersom jag inte kan komma med några ursäkter för ett rent hem & nybakta kakor så är det just vad jag bjuder på i mitt liv.
 
Nu har jag spenderat en hel dag på att få ordning, men jag vet att imorgon när ljusen är släkta och solen skiner in, sängen inte längre är bäddad & lite disk står på bänken så kommer mitt intresse att komma fram, & dammsugarn!.
 
(Så detta är lite förändringar från idag)
 
(kuddfodral lyckas mysteriskt försvinna i vårt hem, så man får bädda med vad man haver)
 
 & det var iaf en liten herre som uppskatta bäddningen 🐱💤


Granatäpple till frukosten.

Publicerad 2013-10-29 11:27:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Reklam är bra.. Man ser något som ser gott ut till ett bra pris & vips så har man spontant slängt ihop något.
Jag såg granatäpple i tidningen, två för 15 var inte så pjåkigt och jag vet hur gott det kan vara i sallad..
Men när jag till frukost blev sugen på yoghurt och spontant ville leka nyttig så kan jag säga att sylt är inte ens ett alternativ längre! Granatäpple och linfrön i yoghurten gjorde min morgon!
 
 
Ja och så hitta jag på instagram ett väldigt bra sätt att motstå chokladen.. En otroligt nog mättande liten "drink".
(Banan,spenat,mango & kakao) -Kunde inte bli bättre!.
 
 

Det väntar alltid lite regn runt hörnet

Publicerad 2013-10-28 23:08:44 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Idag är jag stolt över mig själv, egentligen inte för vad jag åstadkom, utan att faktiskt tog mig i kragen för en gångs skull, & jag gjorde vad jag hade planerat! 

Efter mitt dagliga måste (Arcus) så tog jag även den dagliga promenaden ( trots den lilla sömn jag fått). Jag tog tag i saken och städa direkt vid hemkomst, det blev diska, plocka torka & allt vad det innebär.. Efter en timmas vila var det dags för att fylla upp kylskåp, dvs storhandling på maxi! Jag hann inte mer än packa upp varorna innan jag med sällskap av min syster tog min första springtur på 11år! Storrökare som jag är kan man förstå resultatet, men det gäller att vara ihärdig! 

Jag tycker jag förtjänar en stund på soffan innan läggdags, med min efterlängtade pastasallad med kyckling, curry & fetaost!  

Hoppas även på att skiten som även heter iphone är hel imorgon.. Jag kan efter en regnig dag göra allt utom vad telefonen är till för..RINGA & SVARA! (Ingen som hör mig) 📱👍
Söndag

Publicerad 2013-10-27 21:56:02 i Min vardag!,

Vi förbrukar värmeljus som barn förbrukar blöjor, men efter en dag av besök på barnkalas & hemkomsten bjöd på städning förtjänar jag att tända alla det 22 ljusen i tv rummet för att njuta i soffan. 

Morgonstund har guld i mun!

Publicerad 2013-10-27 09:46:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

 
Full frulle! Kall risgrynsgröt med kanel & äppelmos & smörgås.. Fick cravings för en vanlig mjuk ostsmörgås efter att mamma bjöd på det för en vecka sedan till varm oboy i promenad pausen! 
 
Allt jag kan ha kanel till väljer jag att just ha kanel till, precis som att min favorit just nu är julmust! Man kan aldrig starta julen för tidigt.
 
Nya skor

Publicerad 2013-10-25 18:57:43 i Min vardag!,

Jag älskar dagen man köper nya höst/vinterskor, känslan är bara inte densamma som andra gånger under året. Det känns bra helt enkelt. Jag fundera på om det var för att jag inte köpt skor på ett tag, men efter närmare tanke nej, jag mådde inte såhär bra när jag köpte mina Converse i juni.. Hmm måste vara psykiskt! Tupplur

Publicerad 2013-10-22 14:12:11 i Min vardag!,

Jag behöver en tupplur, antingen är jag som Benjamin button eller så har jag bara blivit otroligt gammal. Det är hektiskt att vara vuxen, orken räcker lixom inte till. Så mycket måsten, så mycket man vill.. Men så otroligt lite tid & möjligheter! 
Jag har pälsat på mig med alla varma kläder & gömmer mig resten av dagen för regnet. 

Allt jag behövde idag är klart & jag kan pusta ut.. Innan jag får ryckningar för hur skitigt det ser ut med disk i vasken.. 


Inte den som ligger på latsidan.

Publicerad 2013-10-21 12:51:12 i Min vardag!,

Egentligen är jag alldeles för trött, men någon gång måste jag ta tag i mitt allt för lata liv.
Efter att ha suttit på arcus och sökt alla jobb jag har möjlighet till på platsbanken, kontaktat skola om betyg och boka in handledarkurs är det dags för en promenad.. Det är allt för kallt enligt mig men det är bara att pälsa på med mössa och halsduk, tänkte till och med slå till med vantar på.
Inte en lugn stund idag, för sedan blir det andra roliga hushålls sysslor som att tvätta & laga mat..
 
Man vill ju inte vara den som ligger på latsidan.
 
 
 
 
 

Miss perfektion.

Publicerad 2013-10-20 19:41:16 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Miss perfektion i mig kom fram idag igen, att lägenheten inte är enligt mitt tycke på möbelering och ordning.. Det kliar i fingrarna det måste ske en förändring! Jag tog tag i saken, jag fick nytta av den där fula dator stolen som min sambo absolut vill ha kvar i lägenheten trots att vi inte har något skrivbord. Det gäller bara att vara kreaktiv!
 
Avlastningsbordet från sovrummet blev tillfälligt ett skrivbord.
 
 

Ett stort grattis till en liten kille.

Publicerad 2013-10-19 16:38:08 i Min vardag!, Theo-bus,

Den 19 oktober 2012 klockan 12:27 blev jag moster.. Tiden har rusat iväg & idag fira vi hela 1års kalas för Lill killen! 
Jag har lyckan att få se honom utvecklas varje dag, och få ta del av hans charm. 

Ett stort grattis till mosters lilla älskling! 


HURRA HURRA HURRA!

Publicerad 2013-10-18 14:35:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Idag är ingen vanlig dag, idag är maxens födelsedag! HURRA HURRA HURRA! 
 
Fästmannen/sambon min är idag hela 26år gammal! Så då slår vi på stort, tårta, presenter, gäster & alkoholintag!
Bakat hela kvällen & nu vankas det kakbak återigen! Mina man han förtjänar det bästa! (För den ekonomin jag har).
 
 
 
 
Vanliga tårtor med grädde,sylt & marsipan är för tråkigt & smaklöst! Jag tog eget intiativ..
Bottnarna är gjoda på sockerkaksrecept, understa fyllningen är nötcreme & lager två vaniljkräm.. För att sedan toppa med chokladglasyr!
 

Hur klara man denna kyla varje år?

Publicerad 2013-10-18 08:59:03 i Min vardag!,

När vinterjackan redan i oktober känns för kall undrar jag hur jag inte förfrös förra året, när det var ännu kallar än denna morgon.. 

Här ska det efter dagens visit på Arcus, handlas, det sista ska bakas & städas!  sen är jag redo för en helg med väldigt lite sömn! 


Första snön faller

Publicerad 2013-10-18 00:55:16 i AngelusMeus, Min vardag!,

Det är svårt att sova om man saknar någon.. Det känns svårt med förändring.. Första snön för i år faller långsamt ned & lägger sig som ett lager utanför mitt fönster. 
Men traditionen är nu bruten helt.

Klockan hade ingen betydelse, när första snön fall var det dags att gå ut, känna julstämningen & bara vara sociala. Idag är vi två kvar, men vi bor för första gången inte tillsammans under julen.. Och inte idag. Jag får ont i magen av tanken på den tomma lägenheten på stallgatan, att snart så är den aldrig vår att gå in i igen, vår mittpunkt & trygghet. 
Mitt hem är nu inte en trygghet längre, det är en "börda" en plikt att sköta både ekonomiskt & städat, även om jag trivs är det inte samma som hemma (på stallgatan)! 
Butchflata..

Publicerad 2013-10-16 09:51:57 i Min vardag!,

Att ha tur måste vara medfött.. Jag föddes utan. Idag ska jag införskaffa mig ett nytt leg, & dagen till ära har jag världens största finne på KINDEN av alla ställen. Inte nog med det, jag skulle duscha håret.. Men har köpt två balsam och inget schampo! Enligt åskådare av mitt gamla leg ser jag ut som en butchflata från kvinnofängelset.. Så denna gång vill jag tona ned det lite.. Håll tummarna för att jag lyckas ✌️Om theo-bus själv får välja!

Publicerad 2013-10-15 17:50:32 i Min vardag!,

En miniatyrskutborste... Om theo själv får välja! & eftersom han fyller ett så blev det just det! moster får skämmas över att ha köpt det! Men nöjdare kille får man leta efter 👍 

En fråga - vad kan jag köpa som present nr 2? vill gärna att det är i samma "tema".


Dagen jag aldrig velat uppleva..

Publicerad 2013-10-15 10:49:00 i AngelusMeus, Min vardag!,

Grubblade mig till söms allt för sent..
Jag vet inte varför det kom så "plötsligt", kanske var det för det mormor sa, hon hade besökt kyrkogården, även om det var för min moster..
 
Jag kunde i huvudet endast få fram känslan jag hade den dagen, minnena. 
Hur jag satt vid mitt bord på jobbet en timma innan jag sluta, hennes mamma ringde, hon försökte hålla det inom sig men jag hörde gråten i halsen. Jag skulle vara där direkt när jag sluta.. Känslan att något var fel fanns. Min första tanke var, hon har varit med om en bilolycka, eftersom hon övningskörde, eller hon har blivit påkörd när hon cykla, för det var cykeln hon tog sig överallt med. 
Både arbetskamrater & mamma försökte få mig på bättre tankar "det kan vara en överraskningsfest, hon fyller år på måndag". Det som kom upp i huvudet var, jag måste hem & hämta strumpor! 
 
Jag ringde min syster, hon skulle följa med, gemensamma vänner hade kontaktat henne för att ses kl 9 utanför krämaren. 
 
Jag skickade ett sms direkt efter samtalet med hennes mamma, jag skrev "Maria din mamma skrämmer mig, vad är det"
 
Jag hade fått ett sms två kvällar innan att hon ville låna en kattbur, hon skulle äntligen få en katt som födelsedagspresent! Något hon verkligen såg fram emot, kunde det vara så att jag bara skulle komma & se på katten? 
 
Jag prata med min chef att jag måste gå tidigare, jag kunde inte fokusera mig på jobbet. Kvart i nio gick jag, jag mötte min syster. Jag minns att vi på vägen till krämaren prata vi om att vi ville förbi hem först för att byta om, i tanken att det kanske var kalas. 
 
Vi möttes av två gråtande vänner, & förstod på en gång, jag behöver inte åka hem & byta om, något hemskt har hänt...
 Väl framme vid en staty utanför krämaren slog vi oss ned, Linn tjata vad är det, berätta vad som hänt! de slängde bara ut sig det  -"Maria är död".
 
Klumpen i magen är obeskrivlig, än idag kan jag känna känslan jag fick då när jag tänkte på det.. Att få höra det värsta jag kunde fasa går inte att beskriva.. Jag har känt den värsta sorten av smärta! Jag skickade ett sms till min arbetskamrat & chef vad som hänt & att jag förmodligen inte kommer in dagen därpå.. Min syster ringde mamma som först trodde det var ett elakt skämt, men som sedan kom med sin respektive för att hämta upp oss & ta oss till hennes hem & familj. Jag har aldrig suttit i ett rum med så mycket sorg.. 
 
Jag minns att Maria sa till mig unde våren när jag fick följa med och låta morfars hund 16år gammal somna in.. -"detta är den värsta dagen du kommer uppleva i ditt liv", det stämmer inte, det fanns en värre... 
 


För mycket AA?

Publicerad 2013-10-15 01:52:10 i Min vardag!,

I min familj passar vi runt allt vi själva inte känner behovet för, så idag fick jag lyckligt gå hem med dessa.. Lovely! Men jag är splittrad i åsikten..  för att det känns för mycket AA om dem, lite tolvstegsmetoden med "förändra din tanke & lev din dröm".. Får ta mig en funderare vart på väggarna i hemmet dessa kan placerad utan att förknippas med super religös eller behandlingshem! God morgon världen!

Publicerad 2013-10-14 08:28:30 i Min vardag!,

Varför går man alltid & lägger sig allt för sent? Jag glömmer bort morgondagen & verkligheten.. Enligt min "planering" hat jag försovit mig, men glada nyheter om att vi börjar en timma senare får min morgon att gå ännu segare. Dags att lägga på ett kol?! Men först ut i friska kylan för att förtära en kopp kaffe! 


Sista dagen är fika dagen!

Publicerad 2013-10-12 01:56:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Spendera sista dagen på lillåns fritidsgård, praktiken jag fått roa mig med i en veckas tid.. Känner redan ångest inför verkligheten på måndag när det vankas Arcus igen.
 
Varje gång det är sista dagen behövs fika!, jag ordna som vanligt chokladsnittar, som btw alltid går hem! & mördegskakor. Dock testa jag något nytt! Julen står mig kärast och jag har redan fått försmak för kanel.. Så mördegskakor med äppelmos & kanel blev den nya varianten.
 
Hemma vid kl 24.00 & har hunnit ta ett glas vin med syster & mamma för att nu spendera resten av "kvällen" framför tvn själv då sambon är ute & roar sig.
 
 
 
 
 

Fabulouse!

Publicerad 2013-10-11 13:06:00 i Min vardag!, Mina små,

En varm lägenhet & en tjock päls blev tröttsamt, Nu har vi en energifylld kisse som hitils hunnit riva hela sovrummet.. Stylad & fabulouse!.
 
 

Längtar efter dagen med kaos!

Publicerad 2013-10-09 14:45:00 i Min vardag!,

När jag ser alla fallande löv så får jag en varm känsla i kroppen, jag tänker på alla Helgona. Den dag hela släkten placerar sig i olika bilar för att besöka minst 4a av kyrkogårdarna i Örebro. Kaoset & stressen.. Skriket av att något hela tiden går fel.. Vägvisa morfar hur han ska köra & vart, paniken att snart ligger vi i diket med tanke på trafiken..  Alkoholen som flödar i kroppen & kylan. 
 
Det är en av de få dagar jag faktiskt tycker om.. Det & julafton! Varje år är likadan, förutom att vi är fler & äldre än förr. Så nu känns det som resterande del av året bara kan bli bättre! 


Jag tar med mig hösten in!

Publicerad 2013-10-08 21:36:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Jag vet inte om det är att jag åldrats, men mycket mer får mig att uppskatta vardagen. Blir lycklig av bara tanken av höst.. Alla fallande löv i färgerna som man helt enkelt bara vill ta med in!. & därför gjorde jag det.. Kanske inte blev som planerat men lite höstkänsla blev det i hemmet. Får tacka syster som följde med ut i mörkret för att jag fick mig en idé.
 
 
 
Och eftersom det blev lite till övers så slängde jag in lite höst här & där i hemmet..
 
 
 
 
 

nöjdtjej!

Publicerad 2013-10-08 18:09:00 i Hemljuvahem,

Im in love.. I våra persienner! Lite över en månad har jag varit bosatt här på norr, men jag la först igår märke till sovrummets persienner.. Vinröda! Hur läckert var inte det, med tanke på färgerna jag placerat i sovrummet.. Supernöjd! 

(Bilden gör dom inte rättvisa!) 

En lördag vid spisen.

Publicerad 2013-10-06 10:20:00 i Recept/Mat!,

Jag vill vara alla till lags, men helst ligger jag bara i sängen och drar mig..det är bara sån jag är!
Jag vet inte hur jag tänkte i planeringen, men jag kan lova att jag kommer somna gott inatt.
Eftersom det vaknas kalas med släkten för mamma så slog jag till på stort och lova att baka kakor..fast jag baka inte bara en sort, jag baka fyra! Och john blund kom på besök vid kl 01.30.
 
Här sitter jag med en kopp kaffe, en cigg & läser Tinas kokbok med fötterna för att allt ska göras på samma gång, nu har dagen tagit start.
Jag ser dom utvalda kläderna hänga framme och vet att om en halvtimma skall jag vara redo för en två timmars promenad, uscha mig! Men jag har lovat mamma och då är det bara att gå upp & stå ut!
 
 
 
Mördegskakor
200g rumsvarmt smör
1tsk vaniljsocker
1dl strösocker
4½-5dl vetemjöl
Vispa smör,socker & vaniljsocker poröst, blanda i mjölet & tillaga i ugnen på 175*C i ca 8-10minuter.
 
 
Havreflan
75g smör
2dl havregryn
1½dl strösocker
1ägg
1msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
smält smöret, låt svalna tillsätt havregryn & låt stå några minuter. Rör ned resterande ingredienser. klicka ut smeten på en plåt (inte för nära, kakorna flyter ut). in i ugnen på 175*C i 6-8minuter.
Jag doppade dom i mörkchoklad & toppa med kokos.
 
 
 
 
kolakakor
100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Blanda allt, gör rullar av degen och placera på plåt, tryck dom platta och in i ugnen på 175*C i 10minuter.
Jag toppade med mandelflarn.
 
 
Chokladsnittar
125g Smör
1dl socker
1st ägg
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1tsk vaniljsocker
Blanda allt, gör rullar av degen och placera på plåt, tryck dom platta och pensla med ägg & strö pärlsocker på. In i ugnen på 175*C i 12-15 minuter.
 
 

Sysselsatt.

Publicerad 2013-10-05 20:05:00 i Hemljuvahem, Min vardag!, Mina små, Theo-bus,

Lite förändring kan inte skada, och har man en nykter lördag kan man ta tiden man inte hade igår till att skapa lite mer trivsamt i lägenheten.. och baka hos syster med theo-bus, innan man själv ska hem och ta tag i saken!.
 
 

Mycket på schemat..

Publicerad 2013-10-04 13:04:00 i Min vardag!,

"Frukosten" i magen och dagen skall nu börja.. Jag är ledig! helt oroligt skönt. Det vankas en cykeltur upp på stan med syster för att inhandla tårta och present. Egentligen har jag fått allt för få timmar av sömn, kroppen värken och ögonen kan knappt hållas uppe. Planen är att innan klockan slår 18.00 då jag ska vara placerad på oskarsvägen hinna möbelera om lite, som ett test, Städa rent allmänt i lägenheten (det behövs(,baka åt mamma & handla med syster.. Och här sitter jag och inte kommit längre än till köket för en kopp kaffe & en cigarett.
Tror du jag hinner?
 

 

 
 

Idag är ingen vanlig dag, idag är Mamma Lenas Födelsedag!

Publicerad 2013-10-04 12:01:00 i Min vardag!,

HIpp hipp hurra! Ha den äran på din 47års dag!
 

Att vara min Mamma måste vara en ren fröjd, inte konstigt att min mor är så nöjd.
Men jag ska inte sticka under stolen, min mor sprider värme som solen.
Kanske var det av ren slump att just jag var mammas magklump. Men tacka vet jag
slump och karma, det var ett under. Älskar dig Min Mamma♥
 

Egentid!

Publicerad 2013-10-02 20:05:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Sambon är ute & roar sig.. Medans jag valde att stanna hemma för en gångs skull. Så fröken Bäckström får egentid. Slog till på stort med tända ljus & snacks till bridget Jones dagbok.. Det blev genast mer deprimerade när jag märker av hur jag sjunger med henne till "all by myself"! 


Sannamarken

Publicerad 2013-10-01 20:21:26 i Min vardag!,

Efter en tidig hemgång & lite vila far vi vidare mot sannamarken, marknadsnougat & fynd är det bästa sättet att få till ett leende! 

Fästmannen min är den som sköter hemmet & ekonomin.. 
Klumpen i magen kan växa sig större ibland av att jag varken har jobb, energi eller ekonomi.. Det känns som jag är tillbaka på ruta ett, högstadiet! 
Så när jag får chansen att skämma bort honom, då tar jag den!  Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela