Emmrick

En hobby, min hobby!

Publicerad 2014-02-28 20:38:00 i Min Hobby, Min vardag!,

Jag har aldrig riktigt haft en hobby, ja förutom the Sims, guildwars & sporter jag avslutat efter en termin. Men nu menar jag en riktig hobby, något jag kan uppfylla den fritid jag uppenbarligen inte har. Jag har från och med idag börjat pärla! Att få ta en stund sådär ibland att få känna sig som ett barn igen, det gör mig nog gott. 
 

(Mitt första "underverk"), skulle skapa Link åt mannen, men hade tydligen inte köpt några bruna pärlor. 

Läxan av att ha varit ung och dum.

Publicerad 2014-02-28 13:27:02 i Min vardag!,


Min dröm har varit att va den där superkvinnan som kan ha många bollar i luften, men som sedan belönas för det. Min belöning kan man inte ens se en skymt av längre, och energin börjar ta slut. Alla vill vi bli något, ett namn att komma ihåg, en bullmamma eller helt enkelt nå sitt mål. Jag kan idag inte se mig vara något av de ovanstående, utan börjar nästan tro att jag har något annat öde bestämt för mig. Jag jobbar 60% på en förskola, och torsdagar -fredagar jobbar jag som timvikarie på samma ställe. Det låter kanske lätt? Men att dagligen ha ont i öronen och kroppen, inga misstag får göras och att alltid vara på sin vakt för att inget ska hända, jag måste utan vetenskap anpassa mig efter en religion jag inte har (muslimsk förskola) det tar på energin. Du måste välja rätt ord, rätt sätt att agera. 

Efter arbetet måste jag sitta vid skolbänken eller i skolböckerna, för nu har skolan kommit igång på riktigt. Jag studerar upp mina gymnasiebetyg på 300 poäng (400 är heltid), och jag läser utan studiemedel. Jag läser alla kurser utom en på distans, vilket innebär att jag måste lära mig allt själv! 
Energin är redan slut vid kl 16 när jag slutar jobbet, vilket har resulterat i att jag redan har "failat" två prov. Men eftersom jag studerar utan studiemedel måste jag jobba dom där timmarna jag kan få, för att ekonomins ska gå ihop. 
Min fritid tynar sakta men säkert bort, inte alltid av arbete och studier, utan av sömn! Dock tynar inte jag bort, jag har nog aldrig haft så enkelt att lägga på mig några extra kilon nu när jag inte hinner röra mig lite extra. 
Jag märkte igår att min fästman verkar ta det lite hårt att jag aldrig någonsin har tid för honom längre, trots att vi bor ihop hinner vi knappt umgås längre, mest för att för jag lite tid till övers använder jag den för att fylla på energin (sömn). 

Mitt mål med att studera vid sidan av var att till hösten komma in på universitetet & börja livet på riktigt. Men tyvärr missade jag ansökningen till högskoleprovet, och mina betyg kan inte hålla upp min ansökan. Så därför behöver jag studera återigen i höst för att med litegrann kom in till våren. 
Detta är resultatet av att vara ung och dum. Man tror inte att gymnasiet är så pass viktigt, men man kan ha otur som mig & inte ha några kontakters eller sparpengar att ta sig vidare på.  Jag är 24 och mitt vuxna liv har ännu inte börjat på riktigt. Jag jämför det med medeltiden, det är en grå period emellan de stora händelserna, som en paus. 


Om jag inte skulle lyckas kan jag iallafall säga att jag har försökt, Jag har inte bara suttit av min tid! 

Balkongen går i vårens tecken

Publicerad 2014-02-25 16:23:41 i Min vardag!,


En tisdag som denna är man lycklig, finns det något bättre än årstiden vår? Solen skiner, det är inte för kallt och det är inte för varmt, det är helt enkelt perfektion.
Balkongen är den bästa platsern attt uppleva våren, speciellt för mig som är en naturmänniska, dvs att titta på naturen på avstånd. Om jag bara hade en skulle jag kunna sitta där hela dagarna. 
På denna balkong skulle jag ta sällskap på dagen av en kopp kaffe eller två, för att sedan byta ut mitt sällskap till kvällen, till ett glas vin. För er med balkong, utnyttja den nu! 

Själv får jag utnyttja rasten till att promenera för att känna av våren.Födelsedagskalas

Publicerad 2014-02-15 02:11:46 i Min vardag!,

Fyller man en vardag som en hederlig arbetare får man till större del fira in den nya siffran som läggs på åldern på helgen. Eftermiddagen blev därför att spendera hos min kära syster, släkten kom för att fira, även om morfar uppenbarligen tror att jag är född ett år senare. Man blir alltid lika glad när man får något man precis vill ha & viljat köpa. Just för min del innebar det ett par vita påslakan, pläd, champagne & vårskor! Ja mamma hade lite mer än så att ge, som glatt pyntar vårat hem (blommor,glas, osv). Jag är så glad att genom födelsedagen kommit ett steg närmare den där perfektionen jag är ute efter i hemmet.

Kvällen tog vi med stormsteg, kära vänner kom på visit med ett glatt humör & presenter! Tänk att jag till och med fick min "yogagroda" av herr karlbom! Jag har en sådan högt upp på hyllan då någon tyvärr bestämde sig för att den var gräslig & en smäll i bordet fick stackarn. Men nu, nu har jag en ny som jag glatt pyntar så alla kan beskåda! 

Tack släkt & vänner för en alldeles underbar lördag! 😘
Ja må hon leva..

Publicerad 2014-02-14 23:02:14 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Det känns att man är ett år äldre, är både visare & är avundsjuk på barnen på förskolan som får sova middag. Men jag står fast vid att jag är 20! 
Jag börjar redan bli nojig inför nästa år, när min ålder når det stora talet 25! Man vill gärna ha åstadkommit något i mitten av livsfasen.


Jag fick ett underbart uppvaknande av min kära fästman (frukost på sängen & skönsång i form av "ja må du leva"), dock en timma senare än jag borde, så stressen till jobbet fick mig att vakna till liv. Kvällen firades genom ett besök av farmor, faktiskt första gången hon är på besök & ser hur jag Borås redan jag flyttat hemifrån, man får hoppas att jag inte utstråla allt för mycket barnslighet i hem & beteende av "värdinna". Sedan tog vi oss vidare till våra vänner för att vara lite sociala sådär på alla hjärtans dag. & natten spenderades framför en film! 


Grattis till min storasyster!

Publicerad 2014-02-12 07:57:55 i Min vardag!,

Det är inte klokt vad tiden går, är du redan 25 år?! 
Nu är första stadiet nått, nästa är att ditt hår blir grått. 
Om du hör något som surrar, så är det vi på Toringsgatan som hurrar! 

Hipp hipp HURRA! Syster på din födelsedag. 


Presenter

Publicerad 2014-02-09 14:53:36 i Min vardag!,

Innan jag påbörjar söndags måsten tog jag mig upp på stan för att möta syster med familj. Egentligen skulle jag bara köpa ett dopkort och en present till min kusin, men kom hem betydligt fattigare efter några inköp av alla hjärtans dag present till min älskade. Jag glömmer på något sätt ekonomin när jag vill göra någon glad. Kortet sätts nästan i eld av förbrukning. Men nu har jag endast en sak kvar att ordna, en födelsedags present till min kära syster. Det tråkiga är dock att jag inte kommer ha möjlighet att fira henne, känns som att jag tog i för mycket när jag börja skolan utöver jobbet. Och bortsett från skolan blir det även (peppar peppar) lägenhetsvisning på onsdag. Det är inte så att vi desperat måste flytta, men hittar man något bättre tar man chansen för lite förbättring & förändring. 


Lördags ångest

Publicerad 2014-02-08 19:50:10 i Min vardag!,

En standard för en människa en lördagmorgon är ånger. Jag är inte unik utan faller lätt med Indien gruppen. Det är inte bara för att man idag har lite huvudvärk, utan mest för att med några glas vin i kroppen så försvinner alla det där gränserna, hörseln och omgivningen. 
Jag släpper ut allt som jag någonsin kan ha tänkt mig höra. 

Jag vet inte om det har med mina obearbetade känslor och tankar, men med lite alkohol är universum ett mottagningsrum hos psykologen. 

Jag tar nu en paus o läxorna jag inte ens har hunnit påbörja för att spendera lite kvalitetstid med min kära. Film & gott för att avsluta helgen (söndagsmåsten imorgon = inte helg!).

Tredje gången gillt!

Publicerad 2014-02-05 21:51:01 i Min vardag!,

Som man brukar säga, 3e gången gillt, idag dök äntligen mitt (förmodligen av chefen) efterlängtade polispapper ned i brevlådan! Vid första försöket skulle det ha kommit i slutet på november, men uppenbarligen blev jag bortglömd som vanligt, av posten antar jag. 
Dagen är "slut" den gick fortare än anat, det börjar alla vardagar göra (utom måndagar) sedan man börjat jobba & gå i skolan. Egentligen gillar jag det inte, eftersom det känns som man bara blir äldre och äldre, utan att egentligen ha åstadkommit något under tiden. Vi avslutar denna onsdag med hämtmat återigen, det har blivit en standard dagar när vi har mycket skola & jobb. Men jag kan också ärligt säga att jag aldrig skulle ställa mig och laga mat med så lite energi i kroppen. 

Längtar lite till fredag nu när de dagar som springer förbi har just sprungit förbi,  två lite segare dagar väntas nu, men jag kommer nog vara nöjd när jag är placerad på jobbet imorgon igen, man kan inte känna sig nere bland massa söta små barn! 
Blev idag även erbjuden Kvällsjobb på lördagar, tackade nej då det blir för mycket, men chefen ger sig inte, utan vill att jag ska tänka över det & ge besked inom två veckor igen.. Nu när jag tänker efter skulle det vara en kul sak, att lära barn simma, men jag har ju faktiskt ingen aning om hur man lär ut en sådan sak! Tyvärr. 
Snart är det dags igen

Publicerad 2014-02-05 19:14:43 i Min vardag!,

Som varje år återkommer högtiderna igen, dvs att alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg! Misslyckat försök i att planerar en sådär kväll som all andra firar så slutar vi hellre med att köpa hämtat & kika på en film. Vi hade planerat bio och restaurang, men bion ska tydligen inte anpassa sin premiär efter oss. 

Förr året var första gången jag verkligen vart med om ett riktigt firande. 
Dvs Rosenbad på sängen, skumbad fyllt med hjärtan & fästmannen hade till och med förberett en spotifylista med "romantisk" musik att ha i bakgrunden under kvällen. Det kändes lite som på film, men det kändes bra! 

Men nu är ju tanken, även om det är jag som fyller så förtjänar fästmannen ändå en alla <3-s dag present!  

Jag vet vad jag ska försöka köpa till min läckerbit, men för andra som inte har något i tanken så kan jag säga att skit i hjärtan & sånt trams, köp något kul! När man ändå får chansen ;p (det tråkigaste att ge på alla hjärtans dag är nog underkläder, ajabaja!) 

Födelsedagspresent!

Publicerad 2014-02-04 22:59:34 i Min vardag!,

Efter arbetsdagen tagit slut var det bokat att inhandla min födelsedags present, jag fyller ju ändå år nästa vecka & man vill ju vara ute i god tid(öppna innan), speciellt med tanke på vad man önskat sig! Som jag nämnt i ett tidigare inlägg förstod jag innebörden med produkten efter att jag fått en från jobbet att dokumentera i där, så varför inte ha en på fritiden?! Därför tackar jag mamma & mig själv! Samt Max för hjälpen också. Jag ska inte öppna paketet förrän den 14! ( eller så gjorde jag det redan när jag kom hem😜) 
Supernöjd! Dock blev jag besviken på urvalet av skal, det rosa var ju slutsålt! 

Funderar på om man ska ta och slumra in snart, imorgon vankade det både skola och jobb igen, precis som igår.. Och jag har redan fått besked om att jag är inbokat att arbeta veckan ut (vikarie torsdag-fredag). Helgens sista dag

Publicerad 2014-02-02 18:33:00 i Min vardag!,

Blev en promenad upp på stan på de oplogade trottoarerna, trots snö & slask söndagsfynda vi. En onepice till mig & en vas till hallen. Jag tycker onepice's är så gräsligt fula, men jag måste erkänna att det är bekvämt! Även om det känns som man har på sig något en treåring bör ha. Egentligen vill jag bara slå mig ned i soffan nu, men som standard hos oss en söndag vankas det tvättid, matlagning & räkna matematik. Jag kunde haft ett bättre avslut på helgen. Men jag har tur, när jag känner att orken börjar svikta kan jag bara kika in i sovrummet & se en underbar och söt man sussa. Då känns det hela mycket bättre med tanke på att det är för honom och vår framtid som jag gör detta.
 

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela