Emmrick

Hiss & diss med husdjur!

Publicerad 2014-01-25 16:08:00 i Min vardag!, bloggutmaning,

Nu är det lördag & dags för nästa fråga inom bloggutmaningen..
 
Tror att jag nu över analyserar, då jag tror meningen med denna är att hissa/dissa olika husdjur? Om så var fallet så faller det inte mig i smaken, jag väljer istället att hissa/dissa att ha husdjur! För även om de är sockersöta kan det vara krävande. Jag utgår från mina erfarenheter av husdjur jag haft/har. 
 
Hiss:
-med ett husdjur är man aldrig ensam, man har alltid någon att vara social med (även om man inte alltid får svar tillbaka), men man kan känna sällskap. Kanske därav namnet sällskapsdjur ;)
 
- man kännes lite trygghet i att om man själv inte hör något eller tror att man inbillat sig det man hört kan jag alltid kika på katterna & se vad som stämmer. Det är lite på gott & ont, jag blir lätt nojig när mina katter reagerar & blir rädda. 
 
-jag tycker att djur är glädjespridare, iallafall mina två katter. Är jag ledsen så kommer de fram & tröstar mig (egentligen bara för att de är så söta,  och kommer för att titta till mig). 
 
- en extra vän. När jag var liten hade morfar en hund, det var 94' det var min bästa vän! Som barn kan man finna tröst & kärlek hos djur. 
 
Diss: 
-  Djur kan lukta väldigt illa (dock tycker jag blöt hund luktar gott). & luktar inte djuret luktar tillhörigheterna! 
 
- Ett djur kostar pengar, inte bara vid köpet. Det verkar som att många glömmer bort det. Förutom all mat & tillbehör går ens inkomst till oväntade veterinärs kostnader & försäkring (om man ska vara noga). 
 
- Du måste sköta din plikt & ta ansvar, precis som ett barn. Man kan inte helt plötsligt bestämma att det inte är kul längre (även om det inte framgår via annonserna på blocket). Man måste ta sitt ansvar & ta hand om djuret till döden skiljer er åt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela