Emmrick

Gröna Fingrar

Publicerad 2013-06-30 20:11:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Jag trodde att alla kunde ha gröna fingrar, så fel man kunde ha! Alla växter som får bli boende hos mig tappar livslusten, det kan va för att jag endast vattnar dom varannan vecka eller för att dom tröttnar.
Men tro det eller ej, jag har lyckats hålla några små vid Liv i några veckor!, uppenbarligen skall man ställa alla växter utomhus då överlever dom av sig själva, utom tomaterna, dom trivs bäst i närheten av mig :)
 
 

Bikini & bad!

Publicerad 2013-06-30 14:54:00 i Min vardag!,

Äntligen är sommaren här!
Solsken & värme, det innbär att bikinin åker på & färden till säbylund startar.
Även om man har hunnit sova bort halva dagen på grund av gårdagens bravader.. Men man kan hinna allt!
 
 
 
 

Kalas.

Publicerad 2013-06-29 14:00:00 i Min vardag!,

Dagen bjuder på kalas.. kläderna ska på & bussen till hovsta skall passas.. tre födelsedagar att fira, maxens syskon & mamma. & Kvällen tar oss återigen till plektrum.. En mängd öl skall konsumeras & ett glatt humör skall skinas i ansiktet.
 
Anpassar mig till regnets härligheter och tar på stövlarna.. Även om man vet att solen snart kommer skina..
 
 
 

FREDAG!

Publicerad 2013-06-28 18:05:00 i Min vardag!,

Efterlängtade fredag!

Städat rent lägenheten, att bjuda in folk till en svinstia är inte riktigt okej!
Träffar man sandra en gång i månaden så får man bjuda till lite, rent golv & torkade bord, & det viktigaste inga glasbitar i fötterna.
 
Första glaset skall nu konsumeras & sminkningen fixas!, perfekt med en solskensdag!
 
 
 
 
 
 

Mina pengar är kannibaler, tycker dom minskat i antal varje gång jag tittar.

Publicerad 2013-06-27 23:06:00 i Min vardag!, Recept/Mat!, Tips & trix!,

Man har alltid rätt att unna sig något, speciellt på rean!
Spenderat kvalitetstid med kusinerna & modern min, samt theo-bus moster lilla älskling.
Nu avslutas kvällen med tonfiskomelett - Snabbt, gott & enkelt!.
 

Tonfiskomelett:
2 ägg
2matskedar grädde/mjölk
salt,peppar,chiliflan & för mig tonfisk, paprika & spenat.
-Blanda allt & lägg i pannan (Toppa med riven ost)
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Man ska inte tro allt är gröna skogar..

Publicerad 2013-06-27 10:07:00 i Min vardag!,

 
Det var i maj, i maj när jag sa till min chef att jag inte orka längre, jag vill sluta. Det är det största beslut jag tagit i mitt liv, av fega mig! Alla var emot mitt val, men ibland måste man känna efter själv. Det har nu gått snart 2 månader, av mitt tid som arbetslös, & jag ska inte ljuga, den har varit underbar! Att inte behöva ha tider att passa att inte ha något som bestämmer över en, Att kunna göra det man själv vill till större del!. Men allt kan inte vara solsken, det behövs regn! Även om regnet inte kommer lika ofta, men när det väll kommer är det åskregn!.
Även om man har sovmorgon varje dag så har man krav, krav att söka jobb som aldrig skulle falla en in att arbeta på, men du får inte tacka nej! Papper ska in hit & dit, och man ska på olika introkurser.. Jag har nu problemet med a-kassan, jag har ännu inte fått pengar som jag precis har blivit beviljade, det tog två månader! två månader av många besök till brevlådan & kontakt med föredetta arbetsplatsen. krångel krångel.
Man får för mycket tid hemma, man blir uttråkad och lat, det är inte ett liv! även om större tiden är underbar, som då skapas av mitt umgänge så är det allt för mycket negativt. Jag längtar, längtar till hösten när jag förhoppningsvist får börja på universitetet.. och vikariejobba. Man ska inte tro allt är gröna skogar..!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spontan besök

Publicerad 2013-06-26 23:11:00 i Min vardag!,

Spontant besök hos mamma & respektive.
Bjöds på vin, hemmagjord pizza, glass med jordgubbar & spel.
Min mamma & respektive är underbara!.
 
 

Ja & lika spontan var jag med utstyrseln, Har man inte tvättat får man improvisera.
 
 
 
 
 

vart är solen?

Publicerad 2013-06-26 17:39:00 i Min vardag!, Mina små,

Jag och vädret leker kurragömma, och det verkar som jag hittar regnet först idag igen! kan någon hjälpa mig hitta solen?!
Som arbetslös finns det inte något som heter dygn.. Det finns ingen början och inget slut..Klockan slog 16.30 & upp ur sängen steg jag. Motivationen har som tagit semester, man söker jobb men får inga, mina dagar som telefonförsäljare är slut & jag drömmer mig tillbaka till tiden på dagis och skola, ja inte när jag gick på dagis såklart, utan var där som "fröken". Men drömmar kan inte alltid slå in, eftersom jag inte får veta om jag kommit in på universitetet, oturen fortsätter, då hemsidehelvetet inte skickat mig en kod.
Sedan den första maj har konsumationen av pall mall långa blå & boxen av märket zumbali ökat. Man lever bara en gång var min första tanke. Men den börjar svacka lite när man ser andra i min ålder som producerar barn lika frekvent som andra byter underkläder.. & så ska dem gifta sig & skaffa hus.. Vad är stressen?!  varför inte bara leva, & varför måste man gifta sig för man skaffar barn?, Lev ist! nu blir ju vi som lever klassade som barn inte vuxna.. Min mamma har alltid sagt att man ska vara barn så länge man kan!, & ja jag är vuxen men jag vill inte vara vuxen till någon annan jag vill vara barn till min mamma & vuxen när jag känner att jag inte kommer ångra mig.. För det är något återkommande fenomen, att man skaffar barn för tidigt, vilket barnet får ta stryk för när mamman sen skall ut och supa & leva ungdagslivet igen!. NEJ TACK!
 
"Dagen" blev redan bättre när man fick frukost på sängen av mannen!
 
 
 

 

 

Lägenhetskontrakt.

Publicerad 2013-06-26 03:31:00 i Min vardag!, Tips & trix!,


Drömmen har slagit in, i veckan skrev vi på kontrakt för en fin tvåa med högt i tak & valv som öppning till vardagsrummet. Nackdel: ingen balkong & inget badkar! Man kan inte få allt man önskar, det gäller att prioritera, läge eller balkong? Valet blev läge. Inflytt andra september, men jag föddes utan tålamod! På en vecka har hjärnan min skapat en hel bild på hur det ska inredas.. Dock får man ta det bit för bit.. Ja & deala med fästmannen.

Men internet får en att drömma..

Jävliga människor lever längst.

Publicerad 2013-06-26 00:53:00 i Min vardag!,

För något år sedan fick jag höra, -jävliga människor lever längst!
Samhället kan inte motbevisa, den meningen har följ mig dagligen ut att möta människor, & det är bevisat.. Elaka människor, personen som minst förtjänar eller som inte fått kämpa för det får lycka, och överlever allt.
Tanken slår mig genast, - jäklar vad 100åriga människor måste vart som helvetet själva.
 
Man börjar undra om man ska sluta vara vänlig och kämpa för saker, det kommer nog automatist då :)
 
 
 

Sommardag - tillfället i akt!

Publicerad 2013-06-25 03:46:00 i Min vardag!,

Av livserfarenhet har jag lärt mig att hjärnan fungerar så att det man inte kan få vill man ha.
Man har längtat hela vintern på sommaren, att få ta en öl med sällskap på sommarkvällar, att få bada utomhus.. färskpotatisen! Men när det är sommar en dag i veckan & regn resten av tiden så längtar man tillbaka till vintern, när man får baka knäck och tända ljus.
Så när vi väl får en sommardag tar vi tillfället i akt!. Det blev en förmiddagspromenad, bad och kvällen avsluta vi med spel och några glas vin, trots att regnet tagit sig över oss nu.

Midsommar

Publicerad 2013-06-21 03:12:00 i Min vardag!,

Sedan barnsben är dagen samma visa, blommor i håret, ut till torpet, dans runt stången och höga röster i allsång till *små grodorna, små grodorna* Men precis som personer, förväntan och samhället ändras så bör även dagar som denna.
Just självaste midsommarafton. Att just jag skulle frångå en tradition, det trodde jag inte kunde hända!
klockan slog ett och vi förstod att stressa var just vad vi behövde göra, allt som var planerat blev uppskjutet till ankomsten, ankomsten till en väns sommarstuga. Denna gång var det inte längre hampetorp och snaps med morfar som väntade, det var sällskap av goda vänner och fylla. Grillning av dess like och mulltoa.
Det var en riktigt bra midsommar!

Food!.

Publicerad 2013-06-18 19:25:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Inte för att skryta.. men jag har märkt att min kockbegåvning inte är allt för pjåkig.
Jag har svårt för att följa recept och mått, det säger mig ingenting.. jag skvätter i lite av allt.

så resultaten senast!

Kycklingmojs:
Champinjoner
Kycklig
Grädde
soja
kycklingbuljong (massor)
haricots verts

 

Lax i ugn:
Lax
Abbas, mild tomat och örtsås
Paprika
Räkor
& till färskpotatis & mozzarella.
 
Biffar med hemmagjort potatismos:
Biff: Köttfärs, 1 ägg, lite mjölk, ströbröd, vitlök & kryddor.

Stekt lök har för mina smaklökar blivit gudomligt gott!

 

My religion!.

Publicerad 2013-06-18 10:00:00 i Min vardag!,

Placerat mig i solen med en kopp kaffe av märket ica för att skryta.. uppgraderat från när jag bodde med syster då all mat var av märket eldorado. Man kan inget annat än att säga att hon är ekonomisk iallafall. Man kunde önska att man hade ärvt samma "talang".
Jag tog mig en funderare igår, mitt liv går i perioder.. jag har veckor i sträck med otur samt tur, jag kan bokstavligen säga att det är inte blandat utan oturen ska gå så långt att man egentligen bara vill sätta sig och gråta i ett hörn, medans när jag har tur.. då är jag så lycklig att jag vill le konstant och förstår meningen med livet ( kanske att ta i)
Från februari till maj har jag haft otur, medans i sin tu har jag haft tur från maj tills igår!
Tänk att vi faktiskt alltså jag och min man ska skriva på en kontrakt till en alldeles egen lägenhet imorgon.. Gudars så glad man kan vara.. Men jag ska inte ha några nycklar (borttappade) & cykeln är punktering på.. ja och så lite till.. jag kan inte förstå, är det så att gud glömmer mig ibland, eller ja alltid med tanke på att när det är tur så kan jag inte tro att det är han ändå. Jag har alltid haft svårt att tro på religion. Jag kan inte tro på någon som sägs ha skapat en hel värld, men inte gör något gott på det.. jag tror på en gud, det behöver man för att överleva många stunder, men bibeln den är patetiskt, speciellt att man som kristen kvinna kan jobba som präst, efter bibelns uttalanden..konstigt att femenismen skapats.. eftersom samhället skapas av religion, iallafall i stora drag.
Jag tror på min gud, han tycker inte mer eller mindre om det ena könet, det är bara jag som gör, även om allt i religionen inte går ihop än, men har man bara skapat den av livsupplevelser och just funnit tron så behövs det några år att bli klar, ja menar det tog ju inte en natt för bibeln att skrivas.
 
Tänk dig en hundfångare (från filmer från usa) där hundarna sitter i gallerburar längs väggarna, dubbla våningar, tänk dig nu inte att burarna är i ett rum utan på ett moln. Framför burarna står en man i vita ja liknande harmensbyxor, men vitt skägg och långt hår, lite som tomten.. ja och en mangel framför denna vitklädda man/könslösa människa.
Det är just det molnet gud är på, han maler fram nya själar, & att mala fram nya själar kan man ju förstå tar ett tag..om vi nu tänker att en kvinna ligger i förlossning, då hamnar en av de där själarna som fanns i burarna i det barnet. Man föds om helt enkelt.. och då undrar förståss folk hur man kan vara med om olyckor och så när det finns burar med själar och det skapas nya hela tiden, Ja svaret är att när man föds då får man även ett dödsdatum. Under den tiden kan man göra precis vad som helst, och du kan själv inte stoppa det. 
Thats my religion!. Resten ja det får man spåna på ett tag till.
 
 
 
 

En helt vanlig tisdag.

Publicerad 2013-06-18 03:41:00 i Min vardag!,

Mörkret började ta sig in över staden.. Ölen sipprar ned i halsen och humöret är glatt, det är en helt vanlig tisdagskväll..
Desto mer timmarna går och varje glas av alkohol som kunsumeras blir inte bara den redan dystra blåa plånboken mer deprimerande utan även humöret börjar svänga. Mitt psyke är för svagt för att stå emot alkoholens styrka.
Rösterna börjar höjas och ens gränser släpps, det finns ingen hänsyn eller skamsel.
Onödiga saker sker som att HA SÖNDER VÅRAN JÄVLA BALKONGDÖRR!! Ilskan har vaknat till liv!.

Men för att notera det var kul till en början.

Spelkväll

Publicerad 2013-06-15 15:27:27 i Min vardag!,

Att planera saker är sämre än att bara göra, planer är som gjorda för att spricka.
Våran planering var en vit månad och igår var andra gången den sprack..
även om det inte blev super fylla så blev det några glas vin över en spelkväll hos syster med vänner.
Monopol och kunskapsjakten.
Jag är inte en dålig förlorare, jag tycker bara inte om att komma sist! och eftersom jag kom näst sist i båda spelen så är jag glad, så länge jag inte är sist!

Age is just a number..

Publicerad 2013-06-12 18:21:00 i Min vardag!,


Nostalgin som uppstår när man går på skolavslutning.. ja man känner sig gammal!.
Jag blir både frustrerad och får ett leende på läpparna. Barn , med kransar fina klänningar och som lever ut att dom är glada..mitt bland allt det lyckliga sitter barn med höga klackar och tjocka lager smink.. vad hände med att barn ska vara barn? Den delen är pojkar bättre på, dom kan vara som barn fram tilL 25 ibland om inte längre.
När jag var liten ville jag bli vuxen, men nu när man är 23 vill man bara bli högst 12år igen Som barn trodde man att när jag är 20 då ska jag ha villa, man, barn och jobb.. allt skulle vara perfekt och man kunde köpa precis så mycket leksaker man ville. nu vet man att samhället inte ser ut så. att man måste plugga resten av sitt liv för att bli något och att pengar är så lite värda.
Och jag ångrar att jag ångrar att jag växte upp så fort.. jag hade två umgängen, ett som var "vuxna" och ett som fortfarande var barn, ena studen skulle man vara snygg, prata killar, smygdricka och röka.. det andra kunde man äta bullar, leka med barbie och rulla i hö!. och den sistnämnda delen bortsett ffrån barbies har jag fått kunna leva ut fram till 2 ½ år sedan, det var det bästa tiden i mitt liv!. och den kan jag tacka till min änglavän och syster.
Sluta väx upp så fort!..
 
För att återgå, älskade kusin fick iallafall lockar i håret & lösögonfransar (hon visste att jag och syster har haft det).
Finaste på hela skolan! Ja och alla de andra tre i barnaskaran också!
 
 
 

För vi har tagit studenten..

Publicerad 2013-06-07 13:07:00 i Min vardag!,

På den mycket väl ordnade balkongen kan man både höra och se alla vitklädda människor med vita mössor.
Nackdel med att bo i centrum, lika med studenten.
Dåliga låter och alldeles för glada tonåringar. jag förstår inte lyckan?! Själv tycker jag det är alldeles för överskattad!
Det är som att stå i en timmas kö till en karusell som tar en minut.. Man ser fram emot studenten i tre år och vad får man, en bakfylla kl 12 på dagen och åka flak i en timma.. själv ville jag helst stanna kvar. Att ha varje dag till att umgås med vänner och lära sig något nytt, att man klaga i början det förstår jag inte?!
Själv jobba jag innan jag ens tog studenten så kanske därför jag inte ens ville gå ur skolan..att veta detta är vad jag ska fortsätta med varje dag hedan efter också, fast det var en bra period, halva dagen skla halva dagen jobb, det bästa av två delar!

Svearikes nationaldag!

Publicerad 2013-06-06 18:30:00 i Min vardag!, Theo-bus,

Idag är inte en dag jag vanligen vet när den är.. Jag förstår inte heller meningen till firandet.. men jag vet att det är en röd dag och röda dagar är alltid välkomna i almenackan!.
 
Vi tog oss iallafall ut på en långpromenad bort till tekniska kvarnen och barnens trädgård. Supermysigt!
 
 

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela