Emmrick

Torsdag, en helt vanligt dag

Publicerad 2013-05-31 01:14:00 i Min vardag!, Theo-bus,

Det var torsdag idag, en sådär helt bortglömd dag i veckan, en dag innan helg och man gör absolut ingenting..
Men en torsdag som denna var lite mer kul än alla andra torsdagar..
Det blev att umgås med Syster och älskade theo-bus.. Handla byxor (som vanligt) och det blev en middag hos mamma med både syster, mormor & morfar.. Vin & cider. Sådär trevligt en "sommarkväll". Klockan är inte Mycket och lägenheten är helt tom, om man bortser från pukie (katten). En cider är knäppt och rök kommer från ciggen.. Ett bad tappas upp medans kvällsmaten, som man nu kan kalla nattsnackset står i ugnen..

Kort sammanfattning.

Publicerad 2013-05-30 21:47:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Kort sammanfattning av gårdagen!
Långpromenad som ledde oss till shopping (ovanligt)!
Sen blev det att mysa med film & god mat med Maxen, när vi fick ha lägenheten helt själva.

Godaste jäkla kinaröra jag ätit:
1/2 gul lök
1/2 normalstort vitkålshuvud
10-15 färska champinjoner
400g köttfärs
1 kalvbuljong
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk kinesisk soja (jag hade mer)
1/2-1 msk torkad ingefära
ca 50 g böngroddar på burk
ca 2 tsk sambal (valfri sort)
1 burk kokosmjölk

Tisdags härligheter

Publicerad 2013-05-28 20:59:00 i Min vardag!, Recept/Mat!, Theo-bus,

Klockan slog 11.44 när ringklockan hördes, där stod linn med barnvagnen redo i sina nya träningsbyxor, Upp & hoppa Emma! Promenad till mamma och så vidare till naturens hus för en fika. För att spendera lite mer energi och pengar blev det att inhandla .. Skit!
Men mamma & pär var även generösa, fick både matvåg, kaffebehållare & skärbräda..

Ett antal timmar senare känner man sig fräsch efter ett bad.. Nu MAT! Tonfiskröra med pasta, ett tips från en vän. MUMMA!
 
Tonfiskröran: SUPERENKEL! både till pasta & bröd.
En burk tonfisk
En burk creme fraiche
Tre skedar majonäs
Salt & peppar.
 
 
 

Stress!!

Publicerad 2013-05-27 21:46:00 i Min vardag!,

Frustrationen ökar när man känner att energin verkligen inte räcker till. Alla saker som ska fixas med à-kassan, arbetsförmedlingen, byta operatör.. Och städning!! Det verkligen snurrar i huvudet, man ska försöka göra allt så snabbt som möjligt, hur kan man va stressad när man inte ens har ett jobb..?

Varför kan man inte vara miljonär, då hade man aldrig behövt känna stress eller sig uttråkad.. det är de två sakerna som växlar om dagarna för mig nu.

Fick iallafall en stund på stan med goda vänner och även mina älsklingar, de små kusinerna. Efter en cigaretter paus blir det tillbaka till städning & matlagning!

Mamma Lena Pettersson

Publicerad 2013-05-26 04:53:00 i Min vardag!,

En dag som denna, mors dag som många säger är en propaganda, en löjlig högtid!
För mig är det ett sätt att utöver vardagen,faktiskt få utrycka vad min mamma & även min mormor betyder för mig!

Mamma Lena Pettersson är en unik person för mig, hon är min största förebild, inte bara för att hon är just min mamma, utan hon är även den starkaste människa jag vet!
Min mamma har ALLTID satt sina barn i första hand, och inte bara oss barn utan omgivningen i första hand. Jag har sagt det till henne förut & jag tänker säga det till henne igen! - jag förstår inte hur man får orken att plugga vara ensamstående tvåbarnsmamma och jobba samtidigt... Min mamma är helt otrolig! Jag minns fortfarande hur hon varje månad den 27e åkte med mig och syster till Marieberg, vi fick en varsin Barbie, en singel, och mc donalds. Varje fredag åt vi hemmagjord potatissallad och kyckling med våra vänner som mamma ordna och minst en gång i månaden hyrde hon Nintendo 64 med mariokart för att jag och syster skulle få som alla andra..hon såg till att vi fick gå kvar i skolorna våra kompisar gick i, även om det var lite längre avstånd och till större del "klasskillnad", men varje sommar fick vi åka till Liseberg för att ha något att berätta i skolan sen, & vid senare ålder även skåne. Min mamma ger mycket men får lite tillbaka, hon är värld allt i världen! Och det finns ingen människa jag älskar mer!

Lördag på Ullared!

Publicerad 2013-05-26 03:53:00 i Min vardag!,

Jag överlevde, och hamna i chock..
Jag har nu vart på visit två gånger på Ullared, den första mest på Harrys än inne på självaste gekås! Men idag, idag fick vi stressa till bussen.. Vi har spenderat verkligen varje minut bland smink & kläder..och alla stressade tanter som missuppfattat radiobilarna med att gå på ett "köpcentrum".
Aldrig trott att det kunde ta så lång tid som nio timmar att handla onödiga saker.. Och jag, jag provar aldrig kläder! Det är bland det värsta som finns.. Jag provar hemma och lämnar tillbaka.. Så på grund av mitt matintresse fick maxen min inte bara ett par chinos utan två par!
Så för att avsluta, kvällen firades med en öl, fick träffa Jesus (kompis) & dras runt i staden, men jag har ju iaf fått vin!
Nu avrundas kvällen hemma med några extra glas zumbali, innan sängen kallar!

Ullared!

Publicerad 2013-05-25 01:47:00 i Min vardag!,

Klockan är nu 23.50 och jag är placerad framför spisen med min cigg.. precis som en gammal tant eller en alkis, förutom att jag dricker trocadero..känns lika "patetiskt" att sitta här istället för att gå ut.

Tröttheten börjar smyga sig fram, har gjort det sista timmarna av kvällen och allt jag vill är att lägga mig i sängen och få ett besök av john blund, även om viljan är stark så har jag gått med att stå på fredsgatan klockan 01.00! Jag ska bege mig till Ullared och man kunde ha önskat att det var en 6 timmars resa. Det är uppenbarligen inte så att man alltid får som man vill.. för det är nu 9 timmar jag ska spendera borta.. hade det inte varit för mina trötta ögon så hade jag verkligen sett fram emot det. Men jag packar ned min eftertraktade yoggi yangster kudde och sussar på bussen.. Dags för att göra sig redo!

...

Publicerad 2013-05-21 01:49:00 i Min vardag!, Theo-bus,

När klockan slog två ringde det på dörren, "Anna anka" var där med theo-bus! Nu är det dags för träning!!! Sömnen var taskig som vanligt, att somna vid kl 08.00 om dagarna är en dålig vana. Men nu ska syster ändra på mig! Detta är kvinnan som känner mig in & ut, och vet precis vad jag behöver för att känna lycka. Nästan 8km gick mina ben i värmen, och vet man hur jag fungerar så skall det finnas belöning på allt! Max bjöd på Saigon & Syster
köpte ett paket vindruvor åt mig, egentligen var det belöning nog att umgås med syster & theo.

Klockan har slagit 01.46 & även om kroppen min inte är trött så vet huvudet mitt att när klockan slår 10.00 så kommer Syster Linn stå där i de rätta kläderna redo för att trötta ut min kropp.

Sängen kallar mitt namn..

Om jag någonsin ser en leende joggare ska jag överväga saken.

Publicerad 2013-05-16 22:21:00 i Min vardag!, Theo-bus,

Energin har gått i högvarv idag! Från klockan två iallafall.
Tänk att till och med jag har rört mig, det enda jag håller tummar och tår för är att motivationen stannar kvar ett tag till än en dag i veckan...
Det blev till och med så att värmen idag översteg mitt tycke och kjolen fick åka på. Finns det någonting jag inte alls känner tycke för så är det att använda kjol! Ska jag vara helt ärlig så är det inte för hur det ser ut, utan så simpelt dom skavsår på låren.. Ändå så tog jag mig en promenad till syster för att spendera tid i solen med theo-bus & vaniljlatte. Bra val av mig, för nu fick man även med sig alla sommarkläder från tidigare adress.

Blev uttråkad direkt efter hemkomsten, så syster fick komma över för att skapa motivation till mig, tur att man har sin egna lilla Anna anka. Dock behöver jag bara titta på min syster för att göra några små situps i hopp om att en 30kilo rasar på en dag eller att kroppen kunde bildas till playdoo-lera & man skulle kunna flytta lite fett till bättre platser på kroppen. Det blev iallafall en promenad, hopprep, och så ben- & axel övningar. Känns ganska tvingande då klampande axlar kommer allt för ofta på visit nu för tiden.

Nu ringer min klocka efter ett bad, & det är just vad det blir för att avsluta torsdagen!

Jag är arbetslös inte erfterbliven!

Publicerad 2013-05-15 12:05:00 i Min vardag!,

Efter fyra timmars sömn tvinga arbetsförmedlingen mig upp ur sängen.
För vadå, jo få veta att man ska peta naglarna innan en arbetsintervju och att folk runtom mig kan vara bra kontakter till anda jobb.. Jag är inte det smartaste fröet i påsen men jag är ju inte efterbliven, jag är bara arbetslös!

Inte för att man hittar några jobb som passar ens egna intresse, eller som af säger passion! Får mig endast att tänka på frukten, och jag undrar även hur många som känner PASSION för sitt jobb.. Kanske dom med rikligt hög lön.
För att återgå, man ska sälja sig själv säger dom, och då menar jag ju självklart inte tjänster utan sälja sig till att få ett jobb, jag ska visa har varför jag är bättre än alla andra människor.. Och som föredetta säljare så kan jag säga att det är väldigt svårt att sälja en produkt man inte tror på, just mig själv, jag är inte bättre än någon annan.. Eller ska man vara helt ärlig så skulle jag säga att jag är bra på att anpassa mig bland olika människor.. Jag skulle kunna påstå att jag är som en kameleont, jag fungerar lite här och var och med den och dom. Fast just den kommentaren skulle väll aldrig gå hem på en arbetsintervju, speciellt inte med tanke på att man tydligen ska ha kavaj, säga saker som kan vara både positiva och negativa i samma ord och peta naglarna, jag får helt enkelt gå som jag är och säga ne vet du vad, jag är inte bättre än någon annan, möjligen lika bra, men jag är ju bara människa!!

...

Publicerad 2013-05-10 01:21:00 i Min vardag!, Mina små,

Med en otrolig basröst, eller mansstämma som man kan säga kommer jag på mig själv & jag citerar - hej kissen, nu ska mamma ut och röka!
Jag tänker nu för mig själv, vadå mamma? Han är i och för sig min lilla bebis men det är ju en katt.. Och en katt är inte en bebis även om många så önska. Jag börjar märka likheten mer och mer med den där märkliga kattkvinnan i the Simpsons. Med den kommentaren kan man även konstatera att de moderliga "känslorna" är mer osynliga än snö på sommarn. & här går jag och önskar att snart, snart så ska jag ha mig en bebis!. Förutom ciggen så är ju mitt ego alldeles för stort för att delas ut i två portioner, en till mig och en till ett barn.. Jag får helt enkelt nöja mig med katten ett tag.

Jag är beredd att medge att jag inte alltid har rätt, men jag har heller aldrig fel.

Publicerad 2013-05-08 11:49:00 i Min vardag!,

Med en tyngd som lyft från axlarna sitter jag nu här alldeles för tidigt ute på verandan med en cigg av märket pall mall light extra långa och en kopp kaffe. Jag är arbetslös..
Jag är inne på min åttonde dag av frihet, eller ja vad man kunde tro iallafall. Jag gick från ett helvete till ett annat.
Skillnaden är marginel, man har tider att passa, man har regler att följa och plånboken är snustorr, den enda skillnaden är att tiderna är kortare och varierar och inkomsten lägre.
Efter att ha fått sova 4 ½ timma inatt så kändes morgonen välkommen, att stiga upp klockan åtta tissla och tassla för att inte störa dom bakfulla små liven som sover i bostaden, hade jag inte haft lite medlidande för hur man egentligen mår när man är bakfull så hade jag dundrat hit och dit, egentligen bara för att vara lite jävlig sådär.
Arbetsförmedligen var dagens mål.. Att gå dit var obligatorikst även om man sa att man inte kunde.. jag ljög förståss, att nämna till kundtjänst att man kan va trött och bakfull skulle aldrig fungera, men den enda orsak jag fick avstå var om jag jobba.. Tanken slog mig... varför skulle jag gå till arbetsförmedlingen om jag hade jobb?
Att överösas av krav är nog ingen som gör frivilligt!?
Två timmar av information som man redan vet, kan det va så att dom pratar långsamt eller får timersättning, den frågan börjar man spekulera lite på.

Vi har alla önskat att sommaren den är här! lite för mycket önsketänkande visa dagar, Men grillen har varit het var eviga kväll sedan maj start, & box på box av märket zumbali har konsumerats. Projekt på projekt har startas, bantning och omvandling av rum.. måla hit och gönsaker dit.. Mer än en boll i luften samtidigt för mig är omöjligt!

I samband med att jag släcker min andra cigarett så avslutar jag även inlägget.. men tanken vad ska man göra nu?
Jag vet att alla gäster skulle nog tänka samma tanke som mig, att göra det sanitärt i den nuvarande svinstia vi kallar hem, finns det tillräckligt med energin? det återstår att se..

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela