Emmrick

HÖST!

Publicerad 2013-09-29 22:08:44 i Min vardag!,

Värmeljus förbrukas som aldrig förr.. 
Jag är inte rädd för att det ska bli slentriant i vardagen.. Hösten är till för att dricka te, tända ljus & slå sig ned i soffan framför en film. Vi har lyxat till det, varje dag denna vecka! 
Det förtjänar man på hösten, kylan & mörkret knäcker en ändå. 
 Det är ingen vanlig dag..

Publicerad 2013-09-27 09:37:00 i AngelusMeus, Min vardag!,

Förlustens hela storhet jag ej har fattat än.
vet blott att jag har mistat min allra bästa vän! Då viskar jag de orden, de vackraste jag vet. Du var mitt allt på jorden och min i evighet! 
 
Vi alla som minns dig och vet hur du var,
önskar så att du bland oss fanns kvar!  
 
Detta inlägg tillägnar jag min vän Josefin..

Publicerad 2013-09-23 19:42:00 i Min vardag!,

Skadeglädje är den enda sanna glädje brukar man säga.. Det stämmer!
 
Att se människor lyckliga är för jävligt! man kan endast se bristerna med sitt eget liv, varför man själv inte uppnått nirvana av lycka. I ärlighetens namn kan jag säga att jag har ett flertal personer jag önskar olycka.. Jag är för klen för att kunna önska något värre.. Det är möjligt både fjantigt & elakt.. men jag tror på karma & jag hoppas den slår till snart!. Självklart vill man folk lycka också, det kan va så att de som är jävligt det är när andra når ens egna mål..?
 
För att komma till saken..
Efter en lång dag av ståhej får jag ett slag i ansiktet av en illaluktande odör när jag öppnar ytterdörren.. och gensat kände jag lite mindre kärlek till min yngsta katt som bajsat på mina jackor!
Jag ställde mig frågan varför? Hur? Men eftersom min katt ännu inte lärt sig något språk jag kan tyda så får jag helt enkelt gro det i hjärnan själv..
 
& jag spillde kokande sås på foten så det konstanta brännandet sitter fint!
 
Jag tillägnar just detta till vännen, för hon gillar att höra när det går illa för mig.. Intepå ett elakt och hemskt sätt ;P
 
 
 
 

Man brukar säga..

Publicerad 2013-09-23 01:49:15 i Min vardag!,

Natten är ung!, men jag är fan för gammal! Återigen gick jag till sängs allt för sent.. & jag har uppenbarligen inte kunna släppa mobilen & låta John blund göra sitt jobb!
Dock skyller jag bort mig på de två herrarna under sängen som har en helt annan dygnsrytm än mig.. Jag kan bara inte lyckas få lite pli på herrskapet! 

Söndagsmysigt

Publicerad 2013-09-22 21:49:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Hela helgen, de två dagar den består av har jag fixat och donat. Jag vill ha minsta detalj i perfektion.. och det känns som det aldrig blir bra, det tar aldrig slut på saker att byta plats, ta bort och lägga till. Det får helt enkelt ta den tid det tar..
 
Så jag spenderar min kväll i soffan till filmen Tillsammans! medans tvätten ligger i maskinen och ångesten över att gå upp kl 06.30 imorgon ökar..
 
 

Saknad..

Publicerad 2013-09-22 19:25:00 i Min vardag!,

Efter tre veckor känner jag saknaden, speciellt nu när den allt för välkomnade hösten är på besök.
Jag vill ha skum i mängder! rykande varmt vatten & avslappning .. jag saknar att få lägga mig i ett bad.
 
Jag får nöja mig med en dusch..
 


Quem dii diligunt, adolescens moritur..

Publicerad 2013-09-21 16:15:00 i AngelusMeus, Min vardag!,

Hemkommen från kyrkogården, sitter jag här tre år senare med gråten i halsen, jag tror inte man kan förstå känslan fören man upplevt sorgen..
Det har gått tre år, i mitt huvud har det gått två år och 363dagar.. Det var då, då jag fick beskedet..
Det kom som en chock, jag ana att något var fel, men jag önskar idag att det hade vart fasan jag trodde, att du hade vart med om en olycka.. Men inte död, borta för evigt!

Jag kan idag inte bota sorgen, den förblir.. jag försöker minska den med att fylla dagarna fulla av tankar, tankar som kan slita en ifrån saknaden.
Jag har lyckats bra.. Inte för hälsan men för mitt vakna psyke.. Jag stressar dagarna i ända,
utan att ha något att stressa för. Att få hjärnan & tro att det finns massvis att tänka på och göra.. Jag mår bra av att stressa.. jag slipper inse verkligheten.
Jag kan inte leva i verkligheten vad som hänt, du är på semester.. folk ömkar mig för det, men det är mitt val, jag är inte redo.. jag är inte knäpp eller mår sämre för det.

Jag har döljt sorgen, jag har döljt gråten i vardagen.. ingen annan behöver se.. jag sörjer helst ensam.
Minnen kan man inte radera..  & sorgen kvarstår För att kunna förstå finns ej längre tron på bibeln, det är tron på ödet!
 
Det fanns ett öde om att vi skulle träffas och det fanns ett öde att du skulle lämna oss.. Synd bara att jag inte fått veta varför...

Adjö är ej föralltid, farväl är inte slut..I mina tankar finns du..där finns du alltid kvar!
 
 
 

Skada våra barn..?

Publicerad 2013-09-20 17:54:00 i Min vardag!,

Jag må tycka det skulle vara skönt att stanna hemma i två år för att ta hand om ett barn.. men när jag som är utbildad "barnskötare" läser detta så drar det i hela kroppen..
 
För det första låter det bara som lathet.. att behöva stanna hemma i två år från jobbet.

Ja självklart kan jag tycka att det bör vara färre barn per pedagog, men dessa människor är inte vilka som helst, dom har utbildat sig till att just kunna ta hand om dina barn och idag krävs förskollärarutbildningen på universitetet för att man ska kunna få en fast tjänst på en förskola..
Jag själv börja på förskola tidigt, jag har inte skadats på något sätt av det.. jag har även praktiserat ca 23 veckor på förskolor i mitt liv.. man har mer uppsyn och ger barnen mer uppmärksamhet än tydligen folk tror!
 
Barnen må gråta ibland när det lämnas.. men efter högst tio minuter har barnet kommit över det förödande lämnandet som endast ska ske i några timmar medans föräldrarna försöker skrapa ihop lite slantar för att kunna leva i detta samhälle..
 
Dagis är ett hjälpmedel, de får "öva" den sociala förmågan, med nya människor i omgivningen och barn i samma ålder, inte bara den där "lekkompisen" från mammagruppen som man tar en kaffe med någon gång ibland, eller syskonen.
 
En punkt, mindre barn per pedagog.. det är det enda jag kan anse behöver bättras.. Men att säga att man skadar sitt barn & dessutom skylla ifrån sig att det ska vara någon annans fel.. det är bara inte rätt!
 
 
 
 
 

Bortskämd

Publicerad 2013-09-18 18:15:00 i Min vardag!,

Jag minns det som igår, när man var 16år. Jag var rik, rik på mina 1050kr varje månad, som alltid räckte till det viktigaste.
 
Jag har aldrig riktigt förstått förren nu när man själv är där. Livet har varit enkelt ekonomiskt. Man ska leva efter dom slantar man har.. men om slantarna inte räcker till? När man inser hur mycket vardagen kostar.. alla oväntade utgifter.. alla räkningar. Jag har blivit bortskämd, bortskämd av att jag alltid haft jobb.. att jag knappt haft utgifter.

Den stora sorgen med att vara arbetslös, jag har all tid i världen att göra saker, men jag har ingen ekonomi att göra något för.. 
 
Jag blir uttråkad, nere och ensam.. Känslan att jag aldrig hinner träffa min familj är hemsk, trots att dom var här senast i lördags. alla samlade..Men gentemot tiden jag har att spendera och tiden jag träffar dom är allt för liten marginal på.
Man har för mycket tid som behöver fyllas upp, men orken att fylla den finns inte.. den är som bortblåst nu.
 
Jag trivs helt enkelt inte i min egen kropp, i mitt eget liv & inte alls i min nya lägenhet..
Allt som skulle bli så bra..?!
 
 
 
 
 

Som ett missbruk fast av snor..

Publicerad 2013-09-18 14:30:00 i Min vardag!,

När kylan smyger sig på vaknar man av en rejäl förkylning som en smäll i ansiktet. Jag både ser ut & känner mig som en gammal missbrukare på avgiftning.. Fast på grund av snor..
Jag har legat sängliggande fram till nu, jag vet vad folk tycker & jag vet att jag egentligen inte borde, men ändå sätter jag mig här framför fläkten vid spisen med en kopp kaffe och en extra lång marboro light.. 
 
Men jag har bättrat mig, det märker jag av nikotinkicken som slog till, den är saknad. Mitt missbruk det är extra långa light cigaretter & kaffe. 
 
Jag sitter & tänker på att jag har för lite tid & för lite ork.. Skam! Det finns ju dom som har det så mycket värre, som har ett helt hus att städa & barn att ta hand om utöver jobbet. 
Ja & så finns det dom som har riktiga problem. 
 
 
 

Jag är inte mer än en människa..

Publicerad 2013-09-16 18:22:28 i Min vardag!,

Jag  har lärt mig att man har en ryggsäck, där stoppar man i allt som är svårt genom livet/barndomen..de ligger i ryggsäcken som i idé tills ett sinne som en lukt eller syn  får ryggsäcken att öppnas.. För mig händer det inte ofta.. Senast var det när jag kände en lukt, samma lukt som den där barbien jag hade tappat bort på semestern i ca 6års åldern..
Jag har svårt att minnas, men vid ett tillfälle nu har min ryggsäck öppnats, & det är den enda som är printat i mitt huvud idag! 
Det kan bero på att det är acceptabelt att prata nu, vi öppnar oss.. Jag & min syster... Eller att jag har blivit tillräckligt mogen för att se mitt liv som det vart.. 

Med detta vill jag säga - Man är inte mer än mänsklig, man kan inte bortse eller förlåta allt..


I mina hörlurar.

Publicerad 2013-09-10 10:22:00 i Min vardag!,

Allätare är ett ord som passar in på mig, inte i matsammanhang eftersom jag är ganska kräsen där, men när det gäller musik! 
Jag lyssnar på alla olika genrer, ja bortsett från typ Metallica & sånt skränigt! 
Men jag fastnar gärna för låtar, låtar som spelas om & om igen tills jag till slut tröttnar & letar upp nya att förbruka.. 
Detta är vad som nu spelas i mina öron varje dag.. Dock så kan jag aldrig bli trött på Peter lemarc, inte på någon av hans låtar!


 

Krasslig årsdag!

Publicerad 2013-09-09 21:15:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Idag har det gått ett år, ett år sedan jag & herr Nylander gick ut med att vi var ett par efter att ha varit "hemligt" förälskade (vi kalla det ninjor) & det är precis va det känns som, ETT år...+ en evighet till! 
Vi har hunnit bli sambo sen månader tillbaka & förlovat oss. Det finns tre saker vi äger tillsammans - En soffa & två katter! 
 
Jag kan ärligt säga att jag älskar denna man lika mycket idag om inte mer än vad jag gjorde för ett år sedan!
 
Så dagen till ära bjöds jag på frukost på sängen! Nu blir det mat, film & sist med inte minst ska vi TVÄTTA! 
 
Eftersom vi båda är krassliga så blir det något så enkelt som "pizza"! 
Dvs arlas paprika/chili creme fraich, skinka, ost & körsbärstomater på tortillabröd!  & finare firande när vi känner oss krya :) Ingen förståelse för missbrukare!

Publicerad 2013-09-09 15:01:00 i Min vardag!,

Idag fick vi som är på Arcus besök av beroendecentrum, givande & intressant.
Jag har alltid funderat på att bli behandlingsassistent, att kunna hjälpa personer först och främst från att drabba andra i sin närvaro, då jag anser att det är den viktigaste delen. Oskyldiga ska inte behöva lida för någon annans korkade beslut dvs de som har familj & barn! 
 
Jag kom på mig själv, jag skulle aldrig lyckas! Jag har ingen förståelse för missbrukare.. Och jag är även emot att det ens ska få kallas sjukdom.
 


Curlingbarn!

Publicerad 2013-09-07 17:21:22 i Min vardag!,


Vem & vad definierar man som det?

Är man ett curlingbarn bara för att man inte kan betala en räkning & ringa tandläkarn, eller är det mer än så?

Jag har fått höra att jag är ett curlingbarn.. Ja på vissa delar men inte i det stora hela. Jag anser mig bara som älskad av min mamma, inte som att jag blir "daddad" med.

Jag har sedan 12 år tvättat, städat & diskat själv.. Jag har mina räkningar på autogiro -just för att jag inte vet hur jag betalar en räkning...

Sen att min mamma hjälper mig ekonomiskt att låna ut pengar till mig.. Men jag är inget curlingbarn, jag är bara oekonomisk ;p

Hur ska man fira 1års dagen?!

Publicerad 2013-09-06 15:17:00 i Min vardag!,

Nu tänker jag på något så klyschigt som att fira att vi har varit tillsammans i ett år.

Det känns lite fjantigt och onödigt, men Jag tycker om att fira saker, speciellt med mina närstående.
Så hur ska man göra? Jag är ingen nybörjare, eller det beror väll på vad man klassar som nybörjare, jag har firat en 1års dag förut, men 3årsdagar.. & det var inget märkvärdigt.. uppenbarligen inte eftersom jag inte ens minns det!
 
Helst skulle jag bara vilja sätta på en film, köpa pizza & dra på mig mjukisarna.. Ha sådär lite mysigt.. men jag vet ju också att äter jag pizza kommer jag ligga däckad av mättnad & känna mig flottig hela kvällen!
Jag vill ha det där som jag ser på tv! Man ska skåla i fina glas, & äta lyxigt!. Som våran förlovning..bubbel att skåla i, resturang & bubbelbad med ett helt kakfat av gottesaker!.
 
Vi har iaf redan bubbel inhandlat!
Men tanken var nu att fira idag eftersom den 9e ligger på en måndag.. jag står mellan att fira idag eller en veckodag, suget efter "bubblet lockar dock att ta det tidigare.. men jag vill ju ändå fira på rätt dag.. Hmm What to do?! & finns det något ekonomiskt sätt att fira en lyxig dag? TIPS!
 

 

Finns jag på någon dödslista?

Publicerad 2013-09-05 15:29:00 i Min vardag!,

Kan man ha en dödslista?
Jag vet dom som faktiskt har en, inte på papper kanske men i huvudet, en dödslista, personer rankade efter de man vill man önskar döden..

Själv skulle jag aldrig ens kunna tänka tanken på att jag vill att någon ska dö, jag får tanken att om individen dör så är det pga mig, pga mina tankar..

Men idag då önskar jag att jag finns på någons lista!, En huvudvärk som denna har jag aldrig upplevt! Men det jobbigaste är ändå att jag är sängliggande & det innebär att min dygnsrytm kommer va som bortspolad när jag imorgon skall upp kl 06.30..

Hemkommen till rutinen..

Publicerad 2013-09-04 14:12:00 i Min vardag!,

Jag må inte förstå varför jag ska vara där helt än, men jag gillart!
Arcus är som skolan fast kanske inte lika givande. Så länge det är kul är jag nöjd!.
 
 
Hemkommen & supertrött gör jag rutinen, bytt till myskläder & ordna eftermiddagsfika till en liten visit på datorn.
Fick slänga i lite honung i mitt te, trots att jag egentligen inte är så förtjust i det, det är något i honung som stör mig.. kanske att det är så sött så det känns som att man får diabetes! Krasslig sedan igår & det sista av nässprayen fick sippra ut i näsan redan imorse.. alvedonen ja den har vi inte ens i detta hem tydligen.. så honungen blev det ja..
Målet med denna dagen, hålla mig vaken till kvällen så dagsrutinen inte fallerar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protein"bollar"

Publicerad 2013-09-03 22:00:00 i Recept/Mat!,

Lyckan som uppstår när man provar på att baka till lite "nyttigare" snacks/protein"bollar"  & det faktiskt är ofantligt j*vla gott!

Jag valde att slänga i valnötskärnor, sötmandel, kakao & honung i första satsen. Men nästa sats byter jag ut honungen mot cocosfett.

Nu medans jag smälter maten kikas på filmen Palme.. Ofantligt intressant! Dokumentärer är bland det bästa som finnes! Jag blir helt fast!

Återigen vankas det tidig morgon, vilket jag bör vänja mig vid nu.. så efter filmen tagit slut lockar sängen!

Jag vill också glida bort & suddas ut!

Publicerad 2013-09-03 07:05:00 i Min vardag!,

Klockan har nu slagit 07.00 & det är dags att röra sig inom en kort stund.
Ni vet det där pirret man brukar ha i magen när man förälskat sig.. som små fjärilar som kittlas.. det är precis vad jag inte känner nu. Nu känns det som ett hål i magen av nervositet.
 
Jag vill veta allt innan, precis vad som ska ske & exakta klockslag! Varför kan folk bara inte ge information innan?!
 
Klappar mig själv på axeln & önskar mig lycka till medans sista klunkarna kaffe nu sväljs..
 
 

Sista dagen av ledigheten..

Publicerad 2013-09-02 21:34:00 i Min vardag!,

Efter en dag med städning är det nu dags för soffläge! dvs film med killarna.
Imorgon börjar allvaret så det gäller att ta vara på de sista timmarna av "sommarlovet" som man kan kalla min arbetslöshet.

 
Jag är en S-profil, en trygghetsmänniska. Förändringar är läskiga och högst ovälkomna i mitt liv! Nervositeten ökar efter var minut som går.. Speciellt med tanke på att jag ännu inte lagt mig. Imorgon är en sådandär dag man vill gömma sig under täcket.
 
Jag må inte ha en aning om vad Arcus är, men mina förväntningar är inte höga! Efter utlåtanden om vad som kommer ske har jag fått mig en bild.. Jag ska gå i skolan i fyra månader, 08.00-16.00, måndag till fredag.. fast med bara ett ämne.. JAG!
 

Inflyttade!

Publicerad 2013-09-02 00:05:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Träningsvärken har bosatt sig i mina ben precis som vi nu bosatt oss i en stor två på norr!

Min Max trodde mig inte när jag sa -ge mig en dag så är lägenheten klar!
& ja jag höll det ganska väl, inflyttade och klara till 95%. Skräp till förrådet & två hyllor skall upp..

Överlycklig för resultatet, pricken över i:et blir ett skrivbord & en byrå till.. Men det kommer tids nog! :)

Nu tänker jag avnjuta kvällen med en kopp te & lite tv innan morgondagen väntar med städning på gamla adressen.

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela