Emmrick

Läxan av att ha varit ung och dum.

Publicerad 2014-02-28 13:27:02 i Min vardag!,


Min dröm har varit att va den där superkvinnan som kan ha många bollar i luften, men som sedan belönas för det. Min belöning kan man inte ens se en skymt av längre, och energin börjar ta slut. Alla vill vi bli något, ett namn att komma ihåg, en bullmamma eller helt enkelt nå sitt mål. Jag kan idag inte se mig vara något av de ovanstående, utan börjar nästan tro att jag har något annat öde bestämt för mig. Jag jobbar 60% på en förskola, och torsdagar -fredagar jobbar jag som timvikarie på samma ställe. Det låter kanske lätt? Men att dagligen ha ont i öronen och kroppen, inga misstag får göras och att alltid vara på sin vakt för att inget ska hända, jag måste utan vetenskap anpassa mig efter en religion jag inte har (muslimsk förskola) det tar på energin. Du måste välja rätt ord, rätt sätt att agera. 

Efter arbetet måste jag sitta vid skolbänken eller i skolböckerna, för nu har skolan kommit igång på riktigt. Jag studerar upp mina gymnasiebetyg på 300 poäng (400 är heltid), och jag läser utan studiemedel. Jag läser alla kurser utom en på distans, vilket innebär att jag måste lära mig allt själv! 
Energin är redan slut vid kl 16 när jag slutar jobbet, vilket har resulterat i att jag redan har "failat" två prov. Men eftersom jag studerar utan studiemedel måste jag jobba dom där timmarna jag kan få, för att ekonomins ska gå ihop. 
Min fritid tynar sakta men säkert bort, inte alltid av arbete och studier, utan av sömn! Dock tynar inte jag bort, jag har nog aldrig haft så enkelt att lägga på mig några extra kilon nu när jag inte hinner röra mig lite extra. 
Jag märkte igår att min fästman verkar ta det lite hårt att jag aldrig någonsin har tid för honom längre, trots att vi bor ihop hinner vi knappt umgås längre, mest för att för jag lite tid till övers använder jag den för att fylla på energin (sömn). 

Mitt mål med att studera vid sidan av var att till hösten komma in på universitetet & börja livet på riktigt. Men tyvärr missade jag ansökningen till högskoleprovet, och mina betyg kan inte hålla upp min ansökan. Så därför behöver jag studera återigen i höst för att med litegrann kom in till våren. 
Detta är resultatet av att vara ung och dum. Man tror inte att gymnasiet är så pass viktigt, men man kan ha otur som mig & inte ha några kontakters eller sparpengar att ta sig vidare på.  Jag är 24 och mitt vuxna liv har ännu inte börjat på riktigt. Jag jämför det med medeltiden, det är en grå period emellan de stora händelserna, som en paus. 


Om jag inte skulle lyckas kan jag iallafall säga att jag har försökt, Jag har inte bara suttit av min tid! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela