Emmrick

Renskavsgryta

Publicerad 2014-01-31 18:38:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Något jag saknat är farmors renskavsgryta, det var år & dar sedan jag åt det. Jag kunde inte längre hålla mig utan var tvungen att göra ett försök, dock har jag inget recept så fick gå på magkänsla. Den må kanske inte vara lika fin som farmors, men den är nästan lika god.
 
Renskavsgryta:
2pkt Renskav
4dl Grädde
1burk Champinjoner
4st Enbär
Tomatpure efter smak.
salt & peppar.
 
 

Ovanlig torsdag

Publicerad 2014-01-30 22:32:00 i Min vardag!,

En ledig torsdag för ovanlighetens skull, vilket innebar skolarbete & städning. Jag fick full pott på naturkunskaps provet! Och det firades genom att möblera om och ta en visit på stan med mamma & Theo-bus. Fynda ett par uggs på rean eftersom mina gått sönder. 
Kan säga att det är bland det bästa man kan ha på förskola, bortsett från vandrarskor (köpte det för något år sedan). Avslutar nu kvällen med att färga håret & fästmannen bjuder på pizza.
 
 

Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?

Publicerad 2014-01-29 21:00:00 i Min vardag!, bloggutmaning,

Klurig fråga, varför? Jo just för att jag faktiskt inte känner igen mig i någon av profilerna. Men antar att jag behöver ge ett svar och får då helt enkelt välja den jag är mest lik, det blir "The liker". Låter som en supertråkig profil, men jag är oftast inte så aktiv på facebook, har börjat tappa lite intresset för det, det är bara samma gamla visa, like this & like that! Delade inlägg & bilder. Jag må va en "liker", men jag varken delar eller gillar sidor, endast vänners inlägg.
När jag läste profilerna försökte jag hitta en, endast en som inte fanns i min lista men tyvärr misslyckades jag. Alla profiler ryms i min vännerlista. Men det finns endast två jag har svårt för och det är "The dramaqueen" & "The gamer".
 
Vilken profil är du?
 
 

Perfektionen raseras.

Publicerad 2014-01-29 18:06:49 i Min vardag!,

Jag är en sådan människa som gärna framhäver det fina i livet, trots att jag egentligen är en människa som bor i en svinstia om vi inte har gäster över, små detaljer från julen är kvar, men har verkligen ingen ork att ta bort dem än, jag har inte kroppen och förmodligen inte hälsan till att skryta heller. Men ja menar vem vill dela med sig av sånt som är negativt med/hos en även om man gärna skulle vilja skriva endast för att få ur sig det? Kanske skulle ge skadeglädje till många, men man vill ju inte vara den där som absolut inte har något att komma med.
Men idag är en dag jag är frustrerad, jag är trött på allt och inget, motivationen till att ens stanna vaken är som bortblåst. Trött efter för lite sömn och för "hårt" arbetande, så kommer man hem till en svinstia och det blev min uppgift att ta ordning på den. Jag har fått en bunt med papper från jobbet att läsa igenom och läxorna ökar för varje dag. Kanske man borde ta och uppfinna den där tidsmaskinen och åka tillbaka några år? Det jag saknar som mest för stunden är att få bo med mamma, att inte behöva vara helt självständig, för det tar något så enormt på krafterna. Så även om jag gärna vill framstå som så "perfekt" som möjligt så ville jag ändå skriva av mig, det lättar lite på negationen i kroppen.
 
 
 
 

Kvällens spenderad framför böckerna!

Publicerad 2014-01-27 23:52:17 i Min vardag!,

Har ännu inte kommit i säng trots att jag nästintill sovit mig igenom pluggandet. Två ämnen's måsten avklarade, nu återstår endast att repetera allt inför veckans prov, samt matematiken! Tur att jag tycker det är intressant & har motivation iallafall, annars hade jag aldrig klarat mig igenom detta! 
Dock är det inte lätt att studera idag, utan skrivbord.. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?

Publicerad 2014-01-27 20:34:22 i Min vardag!, bloggutmaning,

Ny vecka innebär nytt "tema" i bloggutmaningen, veckans tema är sociala medier. Dagens fråga är som alltid i rubriken..
 
Jag är väldigt noga med att det inte ska vara "naket", det är egentligen den enda regel jag har när jag lägger ut bilder. Man måste tänka långsiktigt, eftersom jag arbetar som barnskötare så kan det påverka mitt nuvarande karriärsval. Även vad jag uttrycker mig om. Jag har aldrig någonsin brytt mig om eller tänkt på vad jag skrivit förr, mest för att det kunde inte påverka mig just då, alla har vi levt i nuet. Idag är jag nog mer insatt, och är därför mer noga med att jag inte vill att något som "internet" ska kunna förstöra mitt liv. Jag må ha en blogg som alla kan se, men min facebook har jag "privat" endast de jag känner kan se vad jag skriver och lägger ut där. Trots det tänker jag ändå på vad jag skriver, man vet aldrig vem man kan lita på.

Jag är inte någon så extrem människa, därför behöver jag inte tänka efter så mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spar på mitt krut & går inte ut.

Publicerad 2014-01-27 20:21:11 i Min vardag!,

Jag bestämde mig för att avstå matte lektionen idag efter jobbet, jag har ändå inte gjort det jag ska så ligger redan efter, så mycket värre kan det inte bli! Jag har saknat att få umgås med min fästman, känns som vi inte fått någon kvalitetstid, bara korta trötta stunder, så ville spendera tid med honom. Dock hade han varit vaken senaste dygnet & ligger redan i sängen och slumrar. Tur att den 14e närmare sig! Eftersom det är min födelsedag har vi bokat in oss på bio & resturang, det blir som varje år att slå ihop både födelsedag och alla hjärtans dag. Samt att vi har förlovningsdagen i mars, så slutet av vintern ser jag fram emot. 
 
Har uppmärksammat att jag har två uppgifter, 15 sidor matte & ett prov att klara denna vecka, då är inte psykologin startad än, så tänkte helt enkelt avsäga mig den. Psykologi är inget jag behöver för att läsa vidare så känns egentligen bara onödigt att slita ut mig allt för mycket medans jg jobbar. Tänkte snart göra min älskade sällskap, mina ögon är på väg att slockna de med.
 
 

Helgen tar slut alldeles för fort!

Publicerad 2014-01-27 00:19:29 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Trots att jag kom i säng strax efter kl 03.00 blev det en snabbvisit till biblioteket och till kvällen ett besök hos mamma i flyttstöket för att fynda, blev då allt nöjd! Mannen hade gäster under gårdagen så själv fick man snällt sitta vaken med varken energi eller koncentration till att räkna matte, och det var omöjligt att sova. Jag har ännu inte hunnit med alla dagens ärenden.. Morgonen får helt enkelt bli som den blir. 
Nu blir det lite "kvällsmat", blev en ny favorit. Tänk att man börjar äta helt andra saker när man är på förskola, har hänt mig på varje praktik förut & nu även på jobbet :) 5 Djur du tycker ser roliga ut.

Publicerad 2014-01-26 16:37:13 i Min vardag!, bloggutmaning,

Det är idag sista dagen på temat djur i bloggutmaningen, det avslutas med 5 djur jag tycker ser roliga ut. Tycker denna "fråga" var lite svår, med tanke på att jag oftast tycker de djur som ser roliga ut antingen är äckliga eller charmiga bara. Men jag har då allt fått ihop en liten lista efter lite om och men.
 
 • Näbbdjur. Det är ett av exemplaren på det jag tycker ser roliga ut, men ändå har lite charm i sig.
   
 • Blobfish.Fick för länge sedan syn på en sådan på facebook ( där hittar man allt), Tycker dom ser extremt roliga ut för att dom ser ut som en gammal sur gubbe, men de ser ändå så gele aktiga ut & det gör dem äckliga.
   
 • Näsapa.I vanliga fall tycker jag apor är så ofantligt söta, och skulle allt vilja ha mig en orangutang. Men denna "arten" kan man endast skratta åt. ser smått ut som de har en dase i ansiktet, vilket är komiskt med tanke på att de "raggar" med den, ungifär som män gör med dasen.
   
 • Manet. Det ser ut som något från urtiden, och jag tror att jag tycker dom ser roliga ut efter att jag sett hitta nemo.
   
 • Hammarhaj.Man behöver inte ens ha en förklaring varför dom ser roliga ut.
   

Hiss & diss med husdjur!

Publicerad 2014-01-25 16:08:00 i Min vardag!, bloggutmaning,

Nu är det lördag & dags för nästa fråga inom bloggutmaningen..
 
Tror att jag nu över analyserar, då jag tror meningen med denna är att hissa/dissa olika husdjur? Om så var fallet så faller det inte mig i smaken, jag väljer istället att hissa/dissa att ha husdjur! För även om de är sockersöta kan det vara krävande. Jag utgår från mina erfarenheter av husdjur jag haft/har. 
 
Hiss:
-med ett husdjur är man aldrig ensam, man har alltid någon att vara social med (även om man inte alltid får svar tillbaka), men man kan känna sällskap. Kanske därav namnet sällskapsdjur ;)
 
- man kännes lite trygghet i att om man själv inte hör något eller tror att man inbillat sig det man hört kan jag alltid kika på katterna & se vad som stämmer. Det är lite på gott & ont, jag blir lätt nojig när mina katter reagerar & blir rädda. 
 
-jag tycker att djur är glädjespridare, iallafall mina två katter. Är jag ledsen så kommer de fram & tröstar mig (egentligen bara för att de är så söta,  och kommer för att titta till mig). 
 
- en extra vän. När jag var liten hade morfar en hund, det var 94' det var min bästa vän! Som barn kan man finna tröst & kärlek hos djur. 
 
Diss: 
-  Djur kan lukta väldigt illa (dock tycker jag blöt hund luktar gott). & luktar inte djuret luktar tillhörigheterna! 
 
- Ett djur kostar pengar, inte bara vid köpet. Det verkar som att många glömmer bort det. Förutom all mat & tillbehör går ens inkomst till oväntade veterinärs kostnader & försäkring (om man ska vara noga). 
 
- Du måste sköta din plikt & ta ansvar, precis som ett barn. Man kan inte helt plötsligt bestämma att det inte är kul längre (även om det inte framgår via annonserna på blocket). Man måste ta sitt ansvar & ta hand om djuret till döden skiljer er åt!
 
 

Länka ditt favoritdjurklipp på youtube

Publicerad 2014-01-24 19:42:41 i Min vardag!, bloggutmaning,

Detta är mitt favoritklipp på youtube, jag må kanske inte ha sett så många eller ha några favoriter men jag kommer då alltid ihåg denna!.
Fick smått tårfyllda ögon första gången jag såg den, kanske lite beroende på låtvalet till klippet, men den är så fin!
 
 

Trött Emma

Publicerad 2014-01-23 22:47:06 i Min vardag!,

En arbetsdag senare placerade jag mig i skolan, historia är nog bland det mest tröttsamma och glädjedödande någonsin, eller så var det läraren som var tråkig. 
Förutom en helt vanlig dag så har min jacka gått sönder, så fått spendera dagen i min gamla iskalla såkallade dunjacka! & mina "uggs" har gjort sitt nu också. Det vill säga att jag får frysa tills nytt är införskaffat.. Känner att turen flyter på. 
Välja fritt på världens djur, vilket skulle jag välja?

Publicerad 2014-01-23 22:36:15 i Min vardag!, bloggutmaning,

Dagens bloggutmaning fortsätter på "djurtemat", jag ska då besvara på frågan -"om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du välja?"

Utan att tänka efter skulle jag slänga ur mig svaret hund. Men tror det beror på att jag väldigt gärna vill ha en idag & i mitt huvud är det då så att om jag nu skulle vara på väg & få en så skulle jag nu inte det om jag skrev något annat. 

Men jag är innerst inne en kattmänniska, förmodligen för att jag är lat. Jag har som barn viljat ha allt från lejon & tigrar till något så enkelt som en räv.. Så egentligen kan jag inte vara specifik, jag vill helt enkelt bara att de ska vara någon typ av vilt kattdjur. Fast kanske en snällare version ;) 

(Här är min alldeles egna lilla "tiger")

Olyckligt sjuk

Publicerad 2014-01-22 22:53:29 i Min vardag!,

Tror helhjärtat på att jag nu även har feber. Reste mig upp från soffan och kände mig helt svag, sådär ynklig! Feber känns på ett speciellt sätt, så det är svårt att missa när den smyger sig in på besök. Borde iofs haft mina aningar, med tanke på att min hals sedan igår inte riktigt hängt med, torr och värkande (sådär irriterande!) 

När jag var liten kunde det nästan vara skönt att vara sjuk, bortsätt från när man hade ont. Låg man med feber fick man gode ned sig i sängen under täcke och filt, bli lite ompysslad. Idag är det inte lika kul, förutom just att du får ligga i sägen, skillnaden dock är att man förlorar pengar och jag tycker nästan det är lite pinsamt att sjukanmäla mig. 
Jag måste ändå till skolan så bara att bita ihop. Man måste ligga i för att ligga på topp! Finns det något djur du skulle kunna ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?

Publicerad 2014-01-22 20:05:00 i Min vardag!, bloggutmaning,

Då kör vi igång bloggutmaningen, det må vara mitt i veckan men vi börjar & det är "djurtema".
 
Jag är en person som inte ens kan skämta elakt utan att känna lite skuld & dåligt samvete efter.. Kommer ihåg en kväll för ett år sedan när jag ockupera min fästmans lägenhet, det bodde en riktigt olustig spindel i taket, den var svart/vit & tjock. Varenda gång jag gick in i rummet så gled den halvvägs ner till golvet, bara hängde & dingla. Jag fick för mig att den var ute efter mig ( avskyr spindlar). Bad min fästman efter några dagar att kasta ut honom, sagt & gjort. Men det kändes inte bra, jag fik för mig att han blev ledsen & jag fick skuldkänslor, dock tror jag mest att det var för att i mitt huvud kände han agg mot mig och tänkte skicka hela tjocka släkten på mig. 
 
 
 
 
 
 
 

Blogg utmaning

Publicerad 2014-01-22 20:03:00 i Min vardag!, bloggutmaning,

Spanade runt på lite bloggar för att finna en i smaken & jag fann detta inlägg. Låter som en super skoj idé, få skriva om saker man aldrig skulle ha i tanken själv. Jag börjar idag, vilket betyder att jag startar på veckan med djurtema! 
 
 

Tatuering i tanken..

Publicerad 2014-01-22 16:19:00 i Min vardag!, Tips & trix!,

Man läser bloggar & statusar hit & dit om vad de vill eller har tatuerat, men väldigt många tänker inte efter före som man brukar säga. Jag kan inte säga att jag själv är något bättre, men man lär sig av sina misstag. Att tatuera mig var nog det dummaste jag har gjort, till och med en sämre genomfärd tanke än alla jag hade när jag gjorde revolt i tonåren.

Men lite på lyset en kväll & den andra blev till när min själsfrände hastigt gick bort då är man inte riktigt klar i tanken. För det första blir det inte alltid så bra resultat som man hoppats, men det ändrar inte faktum att man ska leva med det resten av livet. Jag har bestämt mig att ta bort mina tatueringar, dock är det inte gratis så kommer förmodligen inte ordnas än på ett tag.

För mig påverkar mina tatueringar mig dagligen, något som jag inte tänkt på alls till i år, fast jag då haft dem i över tre år. Med tanke på min arbetsplats behöver jag varje dag gå iklädd långärmat, samt med hög ”krage”, för de får inte synas. Idag är det inte så enorma problem, förutom att jag inte kan klä mig i det jag vill, men att spendera sommaren i samma stil är inte riktigt något jag ser fram emot. Jag tror att folk behöver tänka till en extra gång, speciellt innan det är en synlig en.

 
 
 
 
 

Facerape!

Publicerad 2014-01-21 17:45:00 i Min vardag!,

Det är alltid roligt att få lite sprutt på en annars helt vanlig dag. Så idag kom det som en chock på lunchen efter en blick på mobilen, dvs en flertal missade samtal, sms, facebook meddelanden & kommentarer. Någon person med mycket dålig humor och uppenbarligen även uppfostran har roat sig på mitt inlogg. Personen i fråga har alltså tagit bort min fästman och för att vara extra säker på att bli road även slängt in statusen ”nu är man singel”, säkrade sig även med ett personligt meddelande till en människa om att pojkvännen gjort slut.. Vilket om man känner mig förstår att det inte kan vara jag, då jag aldrig använder ord som pojkvän.. med personen i fråga har förmodligen lässvårigheter eller bara svårt att uppfatta saker som att det står att jag är förlovad med personen de tog bort som vän. Men som tur är tror jag på karma & det gottar mig väl nu.


Men tanken som kom upp i mitt huvud nu är mer, vart går gränsen för "skämt"?

 
 

Tisdag

Publicerad 2014-01-21 07:18:20 i Min vardag!,

Försov mig en timma, eftersom jag ännu inte vaknat helt i huvudet så blev det buss, bortkastade pengar men att åka på is med suddiga ögon känns osäkert. 
Det vankas ännu en arbetsdag, & när jag kika in på fronter (skolans grej) så insåg jag snabbt att jag nu är antagen till naturkunskap! Lycka! Då kan jag ansöka till sjuksköterska i höst, som ett alternativ. 

Trodde aldrig att jag skulle klara av gårdagen, men tänka sig att jag kunde ju matematik alldeles utmärkt (peppar,peppar) trots tre timmar sömn & en arbetsdag! Min lärare la dock kommentaren när han såg mig räkna "Det är höjden av självsäkerhet när man räknar matte med bläckpenna". Brist på energi.

Publicerad 2014-01-20 00:29:38 i Min vardag!,

Nu är det läggdags, känns som dagen rusat förbi och man inte hunnit med något alls, fast jag till och med har tvättat & tränat. Även om träningen aldrig gått så dåligt som idag, var verkligen inte på topp, men hoppas på ett bättre pass på tisdag! Tandvärken börjar sakta men säkert smyga sig fram lägligt till morgondagen när det vankas en heldag av jobb & studier, borta hela dagen mellan 06.50-21.00, längtar redan till tisdag! Blir ett stort antal koppar kaffe som får konsumeras imorgon.

Lösningen på morgondagens brist på energi, jag tänker iallafall inte ställa mig och laga mat, så ett alternativ till fästmannen finns nu på bordet om hans energi är lika låg.
 
 

Fullt i köket

Publicerad 2014-01-19 20:37:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Det börjar bli allt för fullt i köket, en rensning ligger på schemat framöver. Men jag är helt kär i alla saker jag nu äger. Fick idag två påsar med smått & gott av mammas respektive. b.la detta, & rivjärn, snapsglas, knivar, "vaser" osv.
 
 

Kärt barn har många namn

Publicerad 2014-01-19 19:27:06 i Min vardag!, Theo-bus,

Jag är en otroligt barnkär människa, även om jag tycker det är skönt att kunna lämna tillbaka barnet jag lånar för att bara kunna göra precis vad jag vill! Vi satt igår och diskutera barnnamn, och jag tycker redan synd om vårat framtida barn, vi diskutera det mest för att jag är så otroligt fast i att jag vill ha barn, gärna redan igår. Max är en realistisk människa, vi ska ha en stadig ekonomi, fast jobb och körkort, vilket innebär att vi först ska börja och avsluta universitetet. Jag har endast som krav på mig själv att jag ska ha körkort, jag vill inte känna mig fast, utan jag vill kunna ta mig dit jag vill när jag vill.

På så sätt förstår jag också att innerst inne är jag nog inte redo, med tanke på att då hade jag kämpat med körkortet, och inte bara lagt det åt sidan när snön kommer varje år (även om det alltid tar till hösten efter att snön försvunnit för mig att börja igen). Egentligen vet jag att max har rätt, det är så pass mycket vi skulle behöva förändra för att ens tänka tanken! Men i ett par år framöver får jag iallafall gå med tanken att dagen kommer komma och klura ut det finaste namnet jag kan komma på, eller ett flertal med tanke på att mitt barn ska ha lika mycket namn som mig, dvs 4 (& två efternamn), för kärt barn har många namn!

Så vad säger ni kära läsare, har/hade ni några krav på er själva innan ni skaffar/skaffa barn? 
 
Till detta inlägg lägger jag in en bild på det finaste barnet jag beskådat! Mosters älskling.
 

 

Tiden är för kort.

Publicerad 2014-01-19 14:12:21 i Min vardag!,

Ångest över att helgen redan är slut, och här har vi näst intill endast sovit bort timmarna. Idag vankas det endast tvätt, städning och träning, medans allvaret börjar redan så snart som imorgon. Dygnets timmar är för få för att jag ska hinna med att njuta av dom, det känns som att jag endast sovit och jobbat de senaste veckorna. Utöver dagens måsten är det nu planerat en visit på stan, endast i apoteksärende men ett måste är ett måste, även om jag känner av kylan bara av att titta ut! Jag som alltid har varit varmblodig, det har tydligen tagit vändning och idag är jag både lika kall och rund som en snöboll. Under skrivandet som man inte tror kan ha tagit så lång tid som det gjort med tanke på hur lite jag har skrivit, så har jag ordnat frukost till fästmannen som fortfarande ligger och drar sig. På med kläderna och ut i vinterlandet!

 

 
 
 

Födelsedagsönskan.

Publicerad 2014-01-19 13:35:09 i Min vardag!,

Jag hade inte riktigt förstått innebörden med en Ipad, tyckte det verka som en onödig ersättning för en laptop. Efter en vecka med Ipaden på jobbet märker jag av möjligheterna, och hur mitt liv skulle förenklas i studierna, lat som jag är! Möjligheterna är oändliga! Fine att det finns som min sambo säger, bättre funktioner med samsungs surfplatta eller andra android, men det finns också en anledning till varför jag har Iphone, ENKELT! Har jag inga valmöjligheter till att ändra om så behöver jag inte bli allt för involverad i att ordna och dona & adrig få till det som jag önskar. Med min Iphone kan jag inte göra så mycket så jag slipper ens tanken på det!
Så till födelsedagen är en Ipad både högst upp på listan & det enda på listan (till mamma), som hon har tjatat på mig att jag ska önska mig det sedan den första kom ut, bäst att lyssna på mammas goda råd :)
 
 
 

Kan det inte sluta snöa?

Publicerad 2014-01-15 17:33:00 i Min vardag!,

 
Nu känns det som jag är anställd på riktigt! Ipad, nyckel & placerad på en avdelning. Det är fortfarande nytt och känner mig osäker på vissa punkter, men jag har mina arbetskamrater som ger mig råd & tips om allt, känns toppen att få jobba med dessa människor!.Jag trivs med allt, bortsett från cykelturen till jobbet. Kan bero på att snön inte slutar falla! Det snöar konstant och vägarna är inte plogade, jag hade nog det värsta cykelturen på länge idag så jag fick helt enkelt kliva av och spatsera större delar av vägen.

Efter att ha bott två vintrar på norr har man uppfattat att det är ett lågprioriterat område för just plogning, kan bero på att det inte är så mycket jobb här kanske, näst intill bara bostäder. Men idag hade plogbilarna sovmorgon i hela stan! Så jag fick kämpa i drivorna.Finns det inget slut på detta snöande? Jag må älska när det är kallt (utomhus) & snön är mysig, men till en viss gräns, som till exempel innan december slut!Nu under dessa kyliga dagar har det känts som att jag bor i en villa (läs stuga), eftersom temperaturen i lägenheten är enligt mig endast någon grad varmare än utomhus. Trots att elementen är på högsta, är det fortfarande kallt fläckvist på elementen.

Hemkommen från jobbet och jag bävar nu inför träningen som gäller, hade det inte varir för att jag har andra ärenden hos min syster och även behöver handla (affären ligger på vägen) så hade jag spart på mitt krut och inte gått ut! Jag hade helt enkelt tränat hemma. Inte för att träningen ger några resultat, kan bero på att jag precis börjat, eller för att jag älskar mat. Men jag tänker såhär, jag går iallafall inte upp i vikt (förhoppningsvis)

 
 

Ny vecka nya tag!

Publicerad 2014-01-13 22:53:50 i Min vardag!,

Idag är jag bara allmänt trött!
 
Det var så kallt imorse att cykelnyckeln gick av i låset, dock så hade jag tur, det var nämligen när jag skulle låsa upp det för att låsa det (bygellås). Men jag fick ju också gå orolig hela dagen, en olåst cykel brukar ju inte stå kvar så länge.
 
När jag väl slutat jobbet var det dags för komvux, jag börjar tröttna! Allt är krångel, sedan första dagen när jag skulle skicka in ansökan... tar man in fler studerande än vanligt, kan det va bra att UTÖKA PERSONALEN också!!, Något som komvux verkar ha missat. Men imorgon är det iallafall dags igen, förmodar jag.. Det där med information är dem väldigt dåliga på. Jag har inte fått någon hemskickat som jag skulle & när man väl ska kontakta dem så har det öppet på förmiddagen & vad gör vanligen folk då?? JOBBAR!!!
 
 


Söndag.

Publicerad 2014-01-13 00:36:00 i Min vardag!, Theo-bus,

Spenderat dagen hos familjen bäckström & längtan att få börja skolan, att få ett bra jobb & köpa hus (i den ordningen) har aldrig vart större! Grymt avundsjuk på deras fina boning. Trevligt sätt att avsluta helgen!
 
Denna vecka börjar allvaret, komvux registrering på olika dagar i veckan. Såg nu schemat för mina måndagar framöver och undrar vad jag gett mig in på. Men en sysselsättning på 110%, vad hade jag förväntat mig egentligen!?
Tur att jag inte börjar skolan fören på tisdag iallafall, och nu väntas tre dagar med jobb!  Känns som jag inte har den blekaste vad jag gör nu för tiden, vad har jag gett mig in på? Jag har iallafall någon sysselsättnin, det kunde varit värre. Eftersom mina kurser inte startar fören tisdag kan jag spendera morgondagens fritid till att ta veckans första träningspass, om jag nu klarar det efter dagens.. får helt enkelt se vad träningsvärken bjuder på.

Vill även dela med mig av min missnöjdhet över snön, nu passar det allt att komma!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Publicerad 2014-01-11 22:08:00 i Min vardag!, Recept/Mat!,

Mannen är ute och roar sig, själv har man spenderat hela dagen med städning & våldgästat syster för dagens träningspass. Nu till kvällen är jag dock trött & sliten, så jag unnar mig en stund i soffan till en film. Jag har även lagat något jag haft cravings för ett bra tag nu, så kände att det var dags att ta tag i det. Så det blev en gryta med soja.
 
Gryta:
4 Kyckling fileér
1 Burk champinjoner
4 Dl grädde
2 Tärningar hönsbuljon
Soja efter smak.
 
 
 
 
 

Star wars ätpinnar

Publicerad 2014-01-07 22:18:00 i Hemljuvahem, Min vardag!, Tips & trix!,

Äntligen har de kommit! Jag beställde dessa i julklapp till fästmannen, dock så kom det aldrig några till jul. Kan inte klaga på coolstuff eftersom jag kunde se via kollinr att det blivit inlämnat till posten. Och deras kundservice är top notch! tror aldrig jag blivit bemött så bra, trots att  det inte var deras "fel". Tummen upp för dem härliga kvinna jag talade med :)
 
Här hemma är vi star wars nördar, och mannen min har köpt in stora kartonger med nudlar, så det kunde inte bli mer passande. När jag såg dom ville jag helst köpa darth vaders, men tyvärr var det slutsålda. Enda anledningen till att jag inte ville ha dessa med luke är för att de såg så plastiga ut på hemsidan om man jämförde mot de andra två. Men jag kan dock säga att det var det inte, betydligt bättre än förväntan. Synd att dem är slutsålda just för tillfället eftersom jag är grymt avundsjuk på fästmannen nu, och vill ha ett par egna! Sitter förväntansfull tills de kommer in i lagret igen.
Mannen är dock så förälskad i dem att han vill inte äta med dom, de är tydligen till för fina tillfällen, så de får gå upp på starwars hyllan så länge.
 
Ni hittar dessa skönheter HÄR!
 
 

Fyndat hos farmor.

Publicerad 2014-01-05 21:56:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Idag har jag spenderat dagen hos farmor, gått igenom förråd & vind för sådant som farmor inte längre har behov utan. Gjorde riktigt bra fynd som nu pryder vår lägenhet! Tack farmor :)
 
 
 
 
 
Nu till kvällen är det finbesök, härliga vännen ville slå på tjejkväll & med tanke på att mannen är ute & roar sig så passar det perfekt.
 
 

Julklapp

Publicerad 2014-01-03 16:03:00 i Hemljuvahem, Min vardag!,

Fick en försenad julklapp av systers fästman & jag kan inte bli mer nöjd! Funderat länge på att köpa den, men inte riktigt prioriterat det. Men nu äntligen är den min! Nu fattas det bara att framkalla foton att fylla ramen med.
 
 

Första dagen på året

Publicerad 2014-01-01 20:16:00 i Min vardag!,

Mitt nyår blev till hälften som jag önska, jag ville gärna ha ett vuxet nyår, har man läst förra inlägget kan man snappa upp..
Jag blev hembjuden till min syster för att fira innan jag skulle vidare (även om jag tog med mig henne).
De bjöds på amerikanskt tema! Förätt av lökringar, mozarella sticks & revbenspjäll, självklart vin till det. Sedan blev det hemmagjorda hamburgare med potatisklyftor kryddade på bästa sätt! & stark dressing, Supergott! Avsluta innan avfärden till partajet med glass, med krossade chocholate chip cockies på. Och jag känner mig nöjd, goda vänner, god mat, & alkohol. Kan man begära mer en nyårsafton?
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emmrick

Bor med fästmannen Max, vi har även katten Pukesicle (pukie) Larsson & Jocke Saurus! Moster till världens finaste Theo-bus. Jag gillar att tillaga allt från bakverk till middagar, Samt att ordna i hemmet. Arbetar som barnskötare & studerar. Enjoy! (Kontakt; Emmabaeckstromp@hotmail.com)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela